tisdag 17 november 2015

Kondensväv tak

Kondensväv tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.


Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Väven är godkänd som genomtrampningsskydd och används när funktionen som ångspärr ej är nödvändig. Används också som kondensväv i oisolerade byggnader. I detta fall läggs väven under yttertaket så att eventuell fukt eller kondens kan rinna ner fritt längs takfallet. Bison Kondensväv kan även användas som ställningsskydd.


En kondensväv som appliceras på takplåtens undersida minimerar problemet genom att kondensdropparna absorberas och förs ut genom väven vid takfoten, i stället för att de regnar ner från innertaket. Kondensväven används som genom-trampningsskydd när funktionen som ångspärr ej är nödvändig. Inom den stora branschen kan denna trapetsprofil användas till allt fler och fler användningsområden - ofta i kombination med andra material. På den övriga delen av taket räcker det med en skruv i varannan profilbotten.


Byggplast har jag också tänkt tanken på, eller kondensväv , men det blir svårt. Sandwich- tak med cellplast kanske är den bästa lösningen, både ekonomiskt och även hållbarheten. SLU, för tillhandahållande av mätinstrument under fältstudiens. I lokaler ökade energianvändningen från TWh till drygt TWh under samma period. Några av dem skyddas av plåttak , fler.


Kondensväv tak

Hej, jag bygger ett garage på ca kvm. Helt oisolerat, som jag tänkte lägga plåttak på (tp20). Vilken kondensduk är bra? Men är det någon som har ålderbeständig plast under plåten. Borde inte den fungera lika bra som genomtrampningssäkervävfast man måste kanske vara med försiktig med plasten.


Och om det blir hål så kan man laga med tejp för sådan plast. Men den ålders beständiga pappen spikar man bara fast den på sponten? Självklart uppfyller systemet alla krav och ja, du gissar rätt – det går att montera snabbt och enkelt.


Taket med spont under är på. Gör taket till en tryggare arbetsplats med TJB:s taksäkerhetssystem – ett modernt och välutvecklat system som passar alla typer av tak. Det går också bra med kondensväv som fyller samma funktion. Det enklaste för er är nog att på något sätt fästa upp kondensväv nu i efterhand och hoppas på att det löser problemet.


Hur ser det ut med ventilationen? Underlagstaket lämpar sig väl till både isolerade och oisolerade tak , och har en filtduk på undersidan som absorberar fukt. Filmtex Absorbent är vattentät och. Plana tak och terrasser.


Jag hade ingen kondensväv. Platta tak fungerar bra, så länge de inte är platta! Det samma gäller terrasser.


Takpapp är vanligt att ha både som underlag till annan beklädning av taket (t.ex takpannor) eller som enda takmaterial. En hög kvalitativ takpapp beräknas hålla i ungefär en generation innan det behöver bytas ut, och dess livslängd påverkas hur bra man underhåller sitt tak. När du köper Underlagstak kan du vara säker på att du får en bra vara till ett bra pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg