torsdag 12 november 2015

Livskris relation

En skilsmässa kan till exempel vara en början till en ny, bättre relation. Nästan alla människor eftersträvar att känna en trygghet i livet, vare sig om de gör detta medvetet eller inte. Här listar vi fem tecken på att du befinner dig i en livskris. Du känner dig instängd och vilsen – på jobbet Oavsett om du följer din karriärsplan eller inte så är dessa känslor av instängdhet ett tecken på att någonting är fel och att du inte trivs med din situation.


Så försöker ni rädda relationen : Fundera först igenom om du vill rädda relationen.

I så fall behöver din partner professionell hjälp att ändra sitt beteende. Du behöver i din tur fundera över om det är värt att delta i det ganska långa och mödosamma arbetet, med de bakslag som en svår beteendeförändring alltid innebär. Folk upplever även andra kriser, sådana som har att göra med relationer. Det är därför vi kan känna oss förstådda genom att tala med andra. Behöver hjälp att reda i mina tankar.


Har en relation med min ungdomskärlek, vi har familj ihop och har många år bakom oss. Nu sista åren har jag känt att vi kanske inte passar ihop längre.

De känslorna har kommit och gått men jag har inte velat bryta upp min familj. Vad som orsakar en livs kris för en person, kan för någon annan vara lättare att skaka av sig. Mikael Landén, professor i psykiatri vid Göteborgs universitet och Karolinska Institutet, menar att det är individuellt om en livskris blir så svårhanterad att den övergår i psykisk sjukdom. Psykologen Alex Fowke definierar en livskris som ”en period fylld av osäkerhet, tvivel och besvikelse över din karriär, dina relationer och din finansiella situation”.


Nuförtiden är människor mellan och år under en intensiv press att komma in på bostadsmarknaden, navigera i ett alltmer komplext karriärlandskap och hålla ihop relationer. Ta din livskris på allvar. Alla råkar vi ut för olika typer av kriser någon gång i livet.


En kris kan komma plötsligt, men den kan också utlösas av något du levt med länge. Reaktionerna på en kris och hur länge det tar att komma ur den varierar från person till person. Alla människor har sina livskriser. De hör till allas vår psykologi.


Kris innebär att den gamla kartan inte fungerar längre och att någon ny inte förefaller finnas i sikte. Du kan inte gå tillbaka till det gamla och ser ingen framtid. Skiljas – en livskris med många faser Barbro Lennéer Axelson har skrivit boken ”Förluster” om bland annat skilsmässor. Klicka framåt för mer fakta i ämnet.


Search in titles only.

Livskris och HJÄRTESORG. När allt känns hopplöst kan ett samtal göra skillnad. Våra diakoner och präster har tystnadsplikt och god erfarenhet av samtal rörande sorg, livskriser mm.


Relationsakuten är till för dig när det krisar i livet när det krisar i din relation när det krisar i dig. Du säger ofta ”jag har ju en livskris. Men du vet att du är hundra procent seriös. Läs även tecken på att du är en dramaqueen.


Det här är en fas som de flesta par behöver anstränga sig för att komma igenom, men hur svårt det är beror till stor del på i vilken utsträckning individerna i paret bär oläkta känslomässiga sår med sig. Ju större dessa sår är, desto större blir utmaningen - men också möjligheten att växa genom relationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg