måndag 23 november 2015

Flyga gravid försäkring

Flyga gravid försäkring

Gå med i Liberoklubben och ta del av artiklar om graviditet, familj och barns utveckling. Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. Hitta bästa lösningen!


Flyga gravid försäkring

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Det finns inga generella rekommendationer kring hur länge man får flyga som gravid , men de flesta reseförsäkringarna som finns på marknaden täcker inte sjukvårdskostnader i samband med graviditeten efter vecka 28. En del flygbolag tillåter inte att gravida flyger efter en viss vecka. Det vanligaste är att du inte får flyga under graviditetens sista två månader. Att regler har satts beror inte på att det är olämpligt i sig för dig som gravid att flyga.


Det handlar om risken för att flygplanet skulle behöva landa om en förlossning sätter igång. Nästan inga försäkringar täcker graviditet efter graviditetsvecka En hemtransport med ambulan. Försäkring när du är gravid och vill resa med flyg. Från och med måste du, liksom ovannämnda flygbolag, ha ett nyskrivet intyg från läkare.


Många gravida känner oro inför flera göromål som i vanliga fall genomförs utan problem. När det kommer till att flyga är det största dilemmat resor sent in i graviditeten – rent hälsomässigt har nämligen inte flyget någon påverkan på varken mamman eller barnet. Om mamman är frisk och gravid så finns inga hälsorisker. Om du tänker flyga under graviditeten bör du i god tid ta reda på vilka regler som gäller för det flygbolag du ska resa med. Du som är gravid omfattas av försäkringen från graviditetsvecka 1 och barnet får skydd från graviditetsvecka 23.


Vi erbjuder gratis gravidförsäkring. Flyga under graviditeten. Du kan också köpa Gravidförsäkring Plus för ett mer omfattande skydd. Här kan du läsa mer om vår graviditetsförsäkring. Du bör alltid fråga flygbolagen eller där du bokat resan vad som gäller just för dig.


Som tur är kan du resa även när du är gravid och du kan flyga fram till cirka vecka om graviditeten är normal. Tänk på att alltid ha på dig stödstrumpor om det är en långresa och att du kollat upp försäkringar , reseapotek och vaccinationer. Hur längre kan du flyga som gravid ? Hur sent i graviditeten man kan flyga som gravid varierar mellan olika flygbolag. Normalt är där inga problem med att flyga under graviditetens första och mittersta del så länge du har en okomplicerad graviditet utan blödningar, diabetes, högt blodtryck eller tidigt missfall.


INTE har sitt vanliga försäkringsskydd via hemförsäkringen som gravid. Om du måste resa med ett läkarintyg rekommenderar vi att du har det i handbagaget, eftersom du kan behöva visa upp det vid incheckningen eller för vår kabinpersonal ombord på din flygning. På internationella flyg måste detta intyg vara utfärdat på engelska.


Det är viktigt mycket viktigt att man ser över sin försäkring innan man reser. I vanliga fall täcker inte hemförsäkringar sjukvårdskostnader för gravida efter vecka 28. Det betyder att om barnet föds för tidigt och du skulle behöva vård i ett annat land så skulle du behöva betala kostnaden själv. Sjukhusvård täcks för både barnet och modern upp till och med en månad och om läkare bedömer att de då kan åka hem ingår även hemtransport i försäkringen , annars täcker försäkringen ytterligare vård tills de kan åka hem. De flesta flygbolag tillåter gravida att flyga upp till vecka 34–(runt åttonde månaden).


Men ingen hemförsäkring eller kreditkortsförsäkring i vår kartläggning täcker något som har med graviditeten att göra efter vecka 2 alltså runt sjunde månaden. Ett glapp på sex till åtta veckor som kan kosta dig en förmögenhet. Reseförsäkring för de flesta tillfällen.


Flyga gravid försäkring

Europeiska ERV har reseförsäkringar för dig som ska på charter, långresa, backpacka eller plugga utomlands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg