måndag 30 november 2015

Blå lagunen på island

Boka aktiviteter i Reykjavik! Få ut det mesta av din sightseeing! Köp blå med dagars öppet köp hos Elgiganten! Gratis bokning, fantastiska priser.


På platsen finns även en inomhuslagunen och en geotermisk bastu. Home to one of wonders of the worl Blue Lagoon Iceland is a place where the powers of geothermal seawater create transformational spa journeys.

Blå Lagunen på Island bjuder på härligt och avslappnat spabad i geotermiskt varmt vatten. Blå Lagunen blivit en stor turistattraktion kan vi varmt rekommendera ett besök här. Det varma turkostblå vattnet och den kontrastrikt kyliga luften avger ett lugn, som inte ens turistströmmen kan rå på.


The Blue Lagoon är ett måste! Ett dopp i det mineralrika vattnet sägs göra underverk för kropp och själ. Blå Lagunen har en varm och avkopplande temperatur kring grader med välgörande mineraler i vattnet.


Ett måste om ni kommer till Island ! Island bjuder inte enbart på en enastående natur, utan också en spännande kultur som är värt att utforska. I samband med våra resor arrangerar vi resor till Den Blå Lagunen , som är ett mycket speciellt och välbesökt turistmål.

På långt avstånd är vattnet starkt turkos, på nära håll är det mer blågrått. Temperaturen är runt grader och det mineralrika vattnet anses vara hälsobringande. Problemet är bara att det kan bli trångt i Blå Lagunen eftersom en stor del av de två miljoner turister som årligen kommer till Island också bokar in ett besök här. Blå Lagunen är det mest kända badet för oss turister, finns det både schysta gratisbad och fler organiserade bad att uppleva runt Island.


Kika gärna in på Islandsbloggen för fler badtips. Att bada är en naturlig del av islänningarnas vardag, här hänger man lika gärna “nere på badet” som på puben. Snabb och enkel köpprocess.


Island , kanske bara under några dagar rekommenderar jag ett stop i Blå Lagunen , därefter resa vidare för besöka ett stall i närheten av Reykjavik. Kombinera Blå Lagunen med ridning. Du kommer känna dig varm och utvilad och därefter redo för äventyr. Att bada i det mineralrika vattnet mellan de grova lavastensformationerna är en minnesvärd upplevelse. Vattnet är ca grader varmt, turkosfärgat och ogenomskinligt.


Island är känt för sina varma källor, särskilt Blå Lagunen. Men det finns fler heta bad i Reykjavik och på Island. Blå lagunen Bokningsförfrågan.


Upplev Island i vinter på vår Blå Lagunen special Flyg, hotell och utflykter till kanonpris. Island – Blå Lagunen special är en komplett resa där du på kort tid får en introduktion till vad detta fantastiska land har att erbjuda. Direkt vid ankomst åker du till Blå Lagunen för ett dopp i det gradiga vattnet.

Vattnet är rikt på kisel och svavel, och i vissa områden av lagunen luktar det faktiskt ganska unket. Men det har man glatt överseende med när det är så fint där och så härligt att bada. Island är ett drömresemål för naturälskare, hästintresserade och sportfiskare, den dramatiska naturen ger möjlighet till unika upplevelser och äventyr. Mikaela, vars alias är Mickio här på Reseguiden, är mycket resvan och visar oss hur man bäst tar sig an Island på egen hand med bil.


Detta är tredje delen i min serie om att resa till Island med barn. Idag handlar det om bad i Blå Lagunen , en av de stora och världsberömda varma källorna på Island. Tidigare inlägg i serien handlar om geysrarna Strokkur och Geysir samt vattenfallet Gullfoss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg