tisdag 24 november 2015

Lösningsfokus utbildning

Vill man utbilda ett team eller en grupp kan det vara arbetsplatsutbildning som passar bäst, då det ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Repetition av grundprinciper och genomgång av den nyligen utgivna boken: ”Kraften i nästa lilla steg” av Rayya Ghul. Vi skräddarsyr och genomför unika utbildningsupplägg för temporär eller strategisk internutbildning inom er organisation. Dessa anpassas efter era unika förhållande och vad ni särskilt vill befrämja genom en utbildningssatsning. Det går inte att leva utan att stöta på problem, det är ofrånkomligt.


Men vi kan påverka mycket genom sättet vi hanterar problem.

Lösningsfokus som intern utbildning. Det vanligaste sättet kan vi kalla. Målet med denna utbildning är att stärka och utveckla din ledarroll för att leda grupper till framgång och välbefinnande. Denna utbildning utgår bl. Vi erbjuder grundkurser, kurs i lösningsfokus och strukturerat NPF-arbete i skolmiljö, se aktuellt kursprogram nedan.


Vår målsättning är att du efter genomgången utbildning ska kunna klara de internationella certiferingskraven som satts av SFLK och UKASFP. Anmäl intresse på formuläret längst ner på den här sidan. Signs of Safety Andrew Turnell, Australien.

En utbildning i lösningsfokus för ärendehandledare. CLUES i samarbete med HILIT. Ges endast som uppdragsutbildning! Ny utbildningsdag finns den september. Utbildningen är tyvärr fulltecknad!


Mål: Under den här dagen får du lära dig hur man kan använda det lösningsfokuserade förhållningssättet i arbetet med ungdomar och vuxna med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Mirakelboxen erbjuder en heldagars basutbildning i lösningsfokuserat ledarskap för dig som vill kunna arbeta med lösningsfokuserat resultatinriktat ledarskap till vardags. Du är varmt välkommen att kontakta mig om du vill prata mer om vad jag skulle kunna erbjuda just dig och dina kollegor. De teoretiska delmomenten innebär att du läser anvisade textavsnitt ur böcker tillhörande utbildningen och skriftligt redovisar bifogade uppgifter. Svaren ska innehålla relevanta svar utifrån litteraturen såväl som egna reflektioner.


Den som tidigare inte haft erfarenhet av lösningsfokus skall efter kursen ha en bas för att kunna börja prova arbetssättet och för att kunna ta ett informerat ställningstagande till om det är något de vill lära sig mer om. PRAKTISK INFORMATION ! Många människor har haft betydelse för utvecklingen av arbetssättet. Bland de viktigaste bör man nämna teamet vid Brief Family Therapy Center i Milwaukee, USA som leddes av Steve de Shazer och hans fru Insoo Kim Berg. Milton Erickson och John Weakland var andra viktiga personer kring utvecklingen. Sista anmälningsdag sept.


Kursen ges kostnadsfritt.

Antal platserna är begränsat till max deltagare. Vi förbehåller rätten att sprida deltagande mellan flera organisationer. Minsta fråga eller fundering, kontakta Jonas, Ann eller Hanna.


Varmt välkommen med Din anmälan! Wu är ett konsult företag som drivs av Niklas Waitong och arbetar med behandling, utvärdering och ledarskap utifrån ett klientcentrerat perspektiv. Från problemorientering till lösningsfokus I sökandet efter orsaken till problemet faller skulden ofta på någon. Detta väcker försvar – för vi vill göra.


KBT står för Kognitiv Beteendeterapi och handlar om att få patienten att må bättre genom att ändra patientens vanor, tankar och beteenden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg