fredag 17 november 2017

Ultraljud vecka 10

Med ultraljudet skjuter du in återfuktande medel till hudens inre skikt. Samma metod kan du även använda vid artroser. Gravid vecka – din kropp.


I vecka känner du sannolikt av att du är gravid! Sannolikt är du även förstoppad!

För många blivande mammor orsakar de där irriterande graviditetshormonerna att den glatta muskulaturen i tjocktarmen latar till sig, vilket gör att du blir förstoppad. Under den allra första graviditetstiden, före vecka 1 får man lättast upplysningar genom att ultraljudsundersöka via slidan, så kallat vaginalt ultraljud. Efter vecka gör man normalt ett vanligt ultraljud. Ett vaginalt ultraljud går lite till som en gynekologisk undersökning.


Läkaren för in en vaginalscanner i slidan. Ibland gör vårdpersonalen även ultraljud under förlossningen, exempelvis för att se hur barnet ligger inne i livmodern. Alla gravida brukar erbjudas ultraljud någon gång mellan vecka och 20.

När och hur många ultraljud som erbjuds är olika inom olika landsting och regioner och på olika barnmorskemottagningar. Ultraljud i vecka vecka 7. Jag var hos bm igår och fick en tid till ul den april, då ær jag i vecka 10. Jag førvæntar mig inte att se så speciellt mycket, men iaf høra hjærtat slå :) Men jag undrar om man ser att det ligger en liten bebis dær inne, och om man får med sig ultraljudsbilder hem? Under gravid vecka har ett känsligt utvecklingsstadium passerat.


Dina bröst fortsätter att växa och din livmoder har växt. Läs mer om vecka här. Nu har de flesta av kroppens organ bildats. I fortsättningen kommer de både växa till och börja fungera.


Kolla vilken vecka det är och räkna om datum till veckonummer på Veckonr. Ett ultraljud före vecka är aldrig nödvändigt om det inte är så att du har ont och har blödningar. Då kan man göra ett ultraljud för att se om fostret lever. Via ultraljud och elterapi ökas genomblödningen vid alla inflammationer. Förloppet går i regel mycket snabbt.


Ca veckor efter att vi gjorde det första ultraljudet skulle vi göra ett till. Vi skulle då vara i vecka 10.

Mitt illamående fortsatte och jag kände mig trött. Orsaken är att fostret ofta är för litet för att synas bra genom magen. Anledningen till varför man gör ett vaginalt ultraljud kan vara att du som är gravid har fått en blödning från slidan, har ont eller om du har haft andra komplikationer. Vill du veta barnets kön eller ej?


Runt den här veckan är det dags för den första ultraljudsundersökningen! Kanske är det först nu som du verkligen kan ta till dig att det finns ett litet barn i din mage. Ska du göra ett tidigt ultraljud ska du inte kissa innan. Ska på ett vanligt ultraljud imorgon för att bekräfta graviditet och är sjukt nervös.


Har läst runt i varenda tråd här och ser att vissa skriver att man inte kan se något alls på vanligt ultraljud så tidigt medan andra skriver att det visst går. Med tidigt ultraljud kan du ibland se fostret redan från vecka men detta brukar inte rekommenderas. Tidigt ultraljud – från vilken vecka ? De flesta kliniker som utför tidiga ultraljud brukar utföra dessa från vecka 8. Armar och ben är på plats och fostret rör sig mycket.


Rörelserna syns på ultraljud men det är ännu för tidigt för mamman att själv känna av aktivitet i magen. Könsorganen började ta form redan i vecka och utvecklas fortfarande, men än går inte att se vilket kön barnet har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg