onsdag 25 november 2015

Marie fredriksson författare

Jag vill bara säga som det är. Bara enkelt rakt på som det har varit. Böckerna finns tillgängliga på Svenska. Hon hade ett behov av att uttrycka sig in i det sista, säger hon. Hon avled på måndagsmorgonen i sviterna av sin tidigare sjukdom.


Marie Fredrikssons plan innan sin död.

Och sedan katastrofen. Hjärntumören som gav henne en dödsdom. Märkt av sin sjukdom står hon åter­igen på. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Fattig uppväxt på skånska landsbygden.


Familjen drabbad av svår sorg när en av hennes systrar dör i en bilolycka. Hon beskriver hur hon lärt sig låtar strof för strof igen. En kondoleansbok för fans öppnas vid studion där flera av Roxettes hitlåtar spelades in.

Efter pensioneringen tror hon att hon bor i Spanien där familjen har ett hus. Från fattig uppväxt på ­skånska landsbygden till världs­karriär med Roxette. Vid sidan om sången och låtskrivandet ritar och målar hon – men en sak i taget. Favoritkonstnären är Helene Schjerfbeck.


Väldigt intressant att läsa både om Maries uppväxt, hennes musikkarriär, och om hennes sjukdom. Eftersom boken är skriven av en mycket duktig författare , så är den ju då också mycket välskriven. Anna Fredriksson är en mästare på att skildra verkligheten så som den är.


Nu är hon tillbaka med ännu en roman som skrapar på det såriga i våra nära relationer. Rebecca och hennes man Jacob har fattat beslutet att skilja sig. Tillsammans med Per Gessle bildade hon popduon Roxette som sålde miljoner skivor världen över. Det är inget dramatisk.


Man blev bestört när beskedet kom, säger Susanna Balsvik, planeringschef på SVT. Först efteråt inser jag att vi aldrig hann tala om döden. Helena von Zweigbergk vet inte heller. Tänk, det talade vi aldrig om.


Vi var fullt upptagna av livet. Karin Thunberg, frilansjournalist, författare och dramatiker. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

Hon kan inte läsa, har problem med minnet och måste sitta ner på scenen, eftersom en fot vrider sig fel. Hon utstrålade sådan kraft, energi och glädje. Den hjälpte till att bidra till Roxettes framgångar. Sven har skrivit en bok om Roxette.


Hon växte upp under fattiga förhållanden på den skånska landsbygden. En av hennes systrar dör i en bilolycka. Efter genombrottet i Sverige följde en världskarriär med Roxette. Dödsfallet tog hårt på familjen. Vi tvingades hyra in oss i ett dragigt, trångt hus med bara kallvatten.


Där tillbringade jag mina första år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg