måndag 9 november 2015

Livet efter skilsmässa

En skilsmässa innebär i de flesta fall en kris. Men det finns ett bra liv efter skilsmässan också. Vi har pratat med fyra kvinnor som vet. Livet efter skilsmässan.


Våga dejta och glöm inte att ha roligt – så hittar du rätt i kärleksdjungeln.

Men använd inte dejtandet för att döva. Andra vill fortsätta kämpa för sitt äktenskap men lyckas inte få sin partner att stanna. Oavsett situation upptäcker nästan alla att livet efter en skilsmässa är mer komplicerat än de kunnat tänka sig. Så kan livet bli bättre efter en skilsmässa.


Magnus Abrahamsson och Marit Danielsson som tillsammans gör Skilsmässopodden. Nedan följer våra råd för dig som är redo att finna kärleken igen efter en skilsmässa eller separation. Det finns möjlighet till ett bra liv för dig också efter en uppslitande skilsmässa.


Såren läks men ärren alltid finns kvar.

Här är några råd om hur du kan gå vidare efter en skilsmässa : Acceptera att det som har hänt faktiskt har hänt. Bestäm dig för att det inte ska förstöra resten av ditt liv. Efter en skilsmässa är det viktigt att inte falla i ett svart hål fyllt med en massa negativ energi. Tankar som ‘’jag kommer aldrig hitta någon igen’’ eller ‘’mitt liv är en enda röra nu’’ kan leda till att ditt perspektiv begränsas och då är det svårt att ta sig vidare. Det svåraste efter en separation är att allt är så nytt.


Man ska omdefiniera både sitt liv och vem man är, säger Anna Bennich Karlstedt, leg. Vägen genom skilsmässan. Vad kan vara bra att tänka på när man går igenom en skilsmässa ? Lugnet är skilsmässans vän men det är ju lätt att säga och svårt att agera efter eftersom det handlar om livsmål, beslut, åtaganden, kanske barn och egendomar som kan göra den mest kloka personen galen. Tänk om det fanns en genväg till att laga ett brustet hjärta? Att se ljust på livet igen efter en ofrivillig separation kan vara lättare sagt än gjort.


Men hur du tänker och vad du gör kan faktiskt påverka hur väl du hanterar din kärlekssorg. Med hjälp av tio goda råd från psykologen Maria Farm får du här en hjälpande hand på. Vid skilsmässa Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning. Det finns nämligen möjlighet att kräva bodelning i flera år efter en skilsmässa. Martina Haag om livet efter tuffa skilsmässan Istället hittade hennes dåvarande man Erik Haag kärleken i programledarkollegan Lotta Lundgren.


Men nu slår Martina tillbaka och släpper en bok om otrohet.

Ofta verkar kändisarnas liv helt perfekt. Ordspråk om Äktenskap, Skilsmässa , Familj och citat om Äktenskap, Skilsmässa. Ingen gifter sig utan en tro att det kommer vara för alltid. Att komma över det är aldrig lätt och kommer ta tid.


Gör det arbete som krävs för att du ska läka dessa sår. Om någon har kört på dig i en slalombacke och du har brutit benet så frågar inte din kropp efter vems fel det var om den ska läka benbrottet – den gör sitt bästa oavsett. Det är ditt liv det handlar om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg