fredag 20 november 2015

Bluffaktura från utlandet

Bluffaktura från utlandet

Om den som skickar bluffakturor till dig skickar betalningskravet till Kronofogden får du ett brev från oss. Det ska du göra skriftligen. Skriv att du bestridit fakturan och att det inte finns någon skuld. Svensk handel har varningslistor över oseriösa företag och information om vad du kan göra om du fått en bluffaktura. Som privatperson vänder du dig till konsumentvägledaren i din kommun.


Bluffaktura från utlandet

Vågen av bluffsamtal från utlandet verkar aldrig ebba ut. Alla har väl någon gång fått ett sådant från italienska och afrikanska landsnummer, men det har även förekommit samtal från Armenien, Seychellerna och Salomonöarna. De senaste dagarna har det rasslat till rejält i svenska mobiler från Burundi i Östafrika.


Det är ju självklart obehagligt att få en bluffaktura och inte alltid helt enkelt att veta vad du faktiskt ska göra med fakturan. Bestrida en bluffaktura. Eftersom ett inkassobolag bara kan driva in en fordran om fordran inte bestridits, är det viktigt att du bestrider bluffakturan. Varning för ny bluffaktura från Företagsopinion Klagomålen mot bolaget Företagsopinion väller återigen in till Svensk Handel Varningslistan. Trots att du har invänt mot en faktura kan det hända att företaget tar ärendet vidare till ett inkassobolag.


Då får du ett nytt krav, denna gång från inkassobolaget. Då är det viktigt att du bestrider även detta krav skriftligen. Brevet kan utformas på samma sätt som brevet till företaget som hade det ursprungliga kravet på dig. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.


Som myndighet kan ni även få information om de företag som avpublicerats från varningslistan. Här nedan kan du läsa vilka nummer företaget ringer med och vad folk har att säga om deras samtal. Börja med att välja ett av deras nummer här nedan. Du kan även kika på våra mest förekomna företag. När man ska ringa till utlandet ska man först slå ett prefix för utlandssamtal, i EU vanligen följt av landsnummer och sedan telefonnumret (första siffran i riktnumret ska för flertalet länder inte slås).


Det är du själv som ska beräkna den utgående momsen på tjänsterna och redovisa den i momsdeklarationen. Bolagsupplysningens webbplats. I momsdeklarationen redovisar du värdet av de tjänster du köpt i ruta (i svenska kronor).


FRÅGA Vi är två syskon vars pappa nyligen avlidit i USA. Han var gammal och hade bott där större delen av sitt liv. Inkomster från utlandet kan dessutom omfattas av ett skatteavtal. Om inkomsten omfattas av ett skatteavtal kan den svenska rätten att beskatta inkomsten vara begränsad.


Om inkomsten inte omfattas av ett skatteavtal kan beskattning ske enligt svensk intern rätt. Vem ringde från utlandet ? Samtalet prioriteras så. För att söka telefonnummer utomlands använder du respektive lands söksite, börja med att välja vilket land du vill söka nummer i. Hur ringa till utlandet. För att ringa utomlands ska du först slå utlandsprefix följt av landets landsnummer, därefter resten av telefonnumret fast utan första nollan i riktnumret.


Det är Somalias landskod – men många svenskar har fått samtal därifrån utan att ha någon form av relation till landet överhuvudtaget. Enligt SVT Västernorrland har människor över hela landet haft problem med samtalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg