måndag 9 november 2015

Appar som liknar tinder

Bumble – en app som på många sätt liknar Tinder. Bumble är en dating app där kvinnorna får göra första närmandet. Om du är kvinna och trött på alla män som skickar meddelanden så är Bumble perfekt för dig. Här har du kontrollen.


När det är två av samma kön som interagerar så kan båda starta konversationen. Tinder och Snapchat är två av världens mest nedladdade och använda appar.

Nu har två killar från Sverige gjort en mash-up på dessa två – alltså kombinerat funktionerna i apparna – och resultatet är en dejtingapp som tillåter att användarna kan skicka bilder och filmer till varandra. Autoförnyelse kan när som helst stängas av, genom att gå till dina inställningar på Play Store efter köpet. Självklart ska den finnas med på en topplista över bra dejting appar. Alla som har dejtat under de senaste åren har förmodligen vid ett eller flera tillfällen använt sig av Tinder men med ett sannolikt blandat resultat. När det har uppstått en match (heterosexuell) är det bara kvinnan som kan skicka det första meddelandet, och det måste det göras inom timmar, annars försvinner matchningen för gott (såvida man inte har ett Bumble-boost medlemskap).


Det väcker ofta väldigt mycket skamkänslor som gör det väldigt svårt att berätta för sina föräldrar, eller andra vuxna för den delen, säger Anna Jansson. Anna Jansson, vid Citypolisen vill inte uttala sig specifikt om Yellow men säger att det absolut är problematiskt med den Tinder - liknande appen som riktar sig till tonåringar. Elitsinglar finns både som sajt och app, i appen kan vi välja att både skrolla oss genom utbudet som på till exempel Match.


Elitsinglar går att använda gratis, men förmodligen kommer du vilja uppgradera till ett betalmedlemskap ganska snart.

Välj rätt foton till din profil Eftersom att Tinder är en foto-baserad “dating” app så utgör bilderna nästan allt i hopp om att någon ska swipea till höger och du ska matchas med någon. Ha minst tre bra bilder och dessa tre bilder måste visa tre saker. En annan app som sticker ut är Tinder , den har snabbt blivit populär, speciellt i den lite yngre målgruppen. Det är också den enda som bara finns i appform, de övriga har utvecklats från en dejtingwebbplats.


I somras satte dejtingappen Tinder en åldersgräns på år, men nu har alltså den nya appen Yellow gjort entré. Den har ett liknande koncept där personen som startar ett konto får upp bilder på andra användare i närheten och i sin åldersgrupp. Bedragarnas syfte är ofta att upprätta en inledande kontakt som efter en tid ska leda till en möjlighet att be om pengar. På så vis liknar dagens metod den klassiska formen av sol-och-vårande. Av de bedrägerifall som sedan inkommer till polisen, är procent anmälda av kvinnor, rapporterar SvD.


Media har obevekligt marknadsfört appen som ett nytt sätt att dejta - och enligt vår mening övervärderat den betydligt. Med Tinder - appen handlar det, om man ska vara ärlig, förmodligen mindre om en revolutionerande ny dejtingform och mer om ett nytt sätt att lära känna andra via mobilen. Dateringstjänsten ger mer makt till kvinnan genom att ta bort gissningsspelet som kommer med Tinder. Dejting- appar har länge varit ett sätt att hitta en fast partner, ett ligg eller en dejt.


På senare tid har en app med möjlighet att träffa kompisar varit hett efterfråga och nu är den här. Det är den amerikanska fotografen och entreprenören Melaine Aronson som ligger bakom kompis- appen Panion. Beroende på hur många appar du har här kan du behöva klicka på more eller liknande för att visa alla.


Ladda ner Tinder igen och du kommer starta om 1 från scratch. Nu har appen varit live i en vecka, med extremt bra respons.

Simon säger att de varken ser Tinder eller Snapchat som stora hot. Obs: Att radera Tinder - appen innebär inte att ditt konto raderas. Vad är skillnaden mellan Badoo och Tinder ? Ta reda på vilka som är bättre och deras totala prestanda i dating apprankningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg