måndag 11 maj 2015

Måttlig depression

Få bort depressionen i dag med ljudbok. Egentlig depression är den vanligaste formen av depression. För att få diagnosen ”egentlig depression ” krävs det att du är nedstäm samt att du har andra symptom på depression under minst två veckor. Du måste även ha svårt att sköta arbete och det sociala livet. Det finns tre grader av egentlig depression : Lätt, måttlig och.


Måttlig depression

Har du en medelsvår eller måttlig depression är det svårt att klara av vardagen, och det märks tydligt för den närmaste omgivningen att du mår väldigt dåligt. Har du en svår eller djup depression påverkas hela livet, och du kan ha svårt att äta, dricka eller sova. Olika grader av depression.


En depression kan vara lindrig, måttlig eller djup. Om du har en lindrig depression kan du oftast klara av vardagen trots att du mår dåligt. Har du en måttlig depression är vardagen svårare att hantera, men du klarar det mest nödvändiga.


Vid en djup depression kommer du knappt upp ur sängen. Medelsvår eller måttlig depression. Vid en medelsvår depression kan det vara svårt att orka med sitt vanliga vardagsliv och sina relationer. Det kan vara att man inte orkar gå till jobbet, umgås med sina vänner eller att man sover sämre.


I vissa fall kanske man lyckas dölja för andra hur man mår och ändå fullfölja sina plikter. Vid depression finns ibland en yttre utlösande faktor, men sjukdomen kan också komma fullständigt oförklarligt, både för den drabbade, familjen och vännerna. På så sätt kan en depression skilja sig från sorg och ledsenhet orsakad av yttre händelser. Den kan antingen vara lindrig, måttlig eller svår.


Den lindriga varianten förekommer allra mest. Det kan vara mycket svårt att avgöra om en depression är lindrig, måttlig eller svår och för att få en riktig bedömning bör man vända sig till vården. En majoritet av depressioner går över på 3-månader. Hög risk för återfall, störst risk för återkommande depression har personer med tidig debut av depression , där risken för återfall är 60–procent. Vid återfall återinsätts samma läkemedels som tidigare använts framgångsrikt på ett tidigt stadium.


Vid lätt till måttlig depression har det på senare år, i ett flertal studier, visats att fysisk aktivitet i exempelvis form av dagliga (raska) promenader på cirka minuter har tillräcklig effekt så att läkemedel kan undvikas. Här kan du läsa mer om varför fysisk aktivitet hjälper mot depression. Vid medelsvår depressiv episod har patienten oftast svårt att fortsätta med sina vanliga aktiviteter. För svår depression ska samtliga av de tre huvudkriterierna föreligga plus minst ytterligare fem av resterande kriterier, totalt minst åtta. Vid svår depression är individen mycket funktionsnedsatt och kan behöva sjukhusvård.


Måttlig depression

Depression är en vanlig och allvarlig sjukdom som förekommer i högre grad bland befolkningen som är år och äldre. Dessutom ökar risken för depression ju äldre och skörare individen är. Måttlig depression kan uppträda utan någon uppenbar orsak eller utlösare.


Att umgås med andra eller att gå ut och vistas bland människor kan vara en stor utmaning. Ofta drabbas personer med måttlig depression av en stor brist på motivation. Som med mild depression eller dystymi kan personer med måttlig depression uppfattas av deras. På webbplatsen kan du läsa om övergripande principer för sjukskrivning och söka i Socialstyrelsens vägledningar vid olika sjukdomar och sjukskrivningssituationer.


Personer med depression bör rekommenderas aerob eller muskelstärkande fysisk aktivitet för att minska depressiva symtom. Fysisk aktivitet minskar depressiva symtom i lika hög grad som behandling med antidepressiva läkemedel eller KBT vid lindrig till måttlig depression. MADRS-S innehåller frågor.


Frågorna kan ge mellan och poäng. Maxpoängen är således poäng. Tolkning av resultatet. Skalan är utvecklad ur ett annat större batteri av frågor kallat CPRS (Comprehensive psychopatological rating scale). Instrumentet består av nio frågor där man kan få mellan till poäng (så teoretiskt kan man ha mellan 0-poäng totalt).


I den ingår 9patienter med mild till måttlig depression från sex olika landsting. De har lottats till behandling med antingen internetbaserad KBT, fysisk aktivitet eller sedvanlig behandling som innebär att patienterna har träffat sin husläkare som vanligt, utan särskilda direktiv eller erbjudanden. Jacob Barnett var två år när han diagnostiserades med måttlig till svår autism. Enligt Federal Reserves beige book ökade den ekonomiska aktiviteten i svag till måttlig takt under perioden januari till början av februari.


Statistik från tredje kvartalet antyder redan en måttlig förbättring för tillväxten och arbetsmarknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg