torsdag 7 maj 2015

Bluffaktura polisen

Bluffaktura polisen

Svensk handel har varningslistor över oseriösa företag och information om vad du kan göra om du fått en bluffaktura. Som privatperson vänder du dig till konsumentvägledaren i din kommun. Du kommer via Tingsrätten få ta del av det material som motparten åberopar, hänvisar de till ljudinspelningar ska du också ta del av dessa. Vad händer om en bluffaktura ändå lämnas till oss?


Bluffaktura polisen

Det är då viktigt att du invänder även mot detta, det vill säga bestrider kravet skriftligen till oss. Söktextfält, välj bland sökförslagen med piltangenterna upp och ner. Escape tangenten stänger listan med sökförslag. Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande.


Om du tycker att polisen har behandlat dig illa eller på annat sätt gjort något felaktigt, anmäler du händelsen till polisen. Berätta att du vill anmäla en polis så får du prata med en person som är behörig att ta upp en sådan anmälan. Till sin hjälp har han eller hon brottsutredare från polisen. Förundersökningsledaren förhör dig som blivit utsatt för brott, den misstänkta och eventuella vittnen vid olika tillfällen.


Under förhöret får du berätta vad du vet om händelsen. Förhöret med dig är viktigt för att polisen ska kunna utreda händelsen. Det handlar om en faktura som företaget skickat ut. Problemet är att företagaren man skickat till inte beställt tjänsten, enligt polisanmälan.


Nu vägrar företagaren betala och har anmält företaget. Bluffaktura Har du fått en bluffaktura ? Det vill säga en faktura på en vara eller tjänst som du inte beställt. Du ska bara betala för varor och tjänster du uttryckligen har beställt. Polisen rubricerar det hela som fakturabedrägeri.


Bluffaktura polisen

Så här gör du för att bestrida en felaktig faktura. Så länge Lars-Åke Berg och hans likar ska fortsätta med att göra saker “på sitt sätt”, så har vi ett stort problem inom bedrägeribekämpningen inom polisen , när de dessutom (av texten ovan att döma) har stora bedömningsproblem, så kommer svensk polis ALDRIG att få en fullständig bild av hur omfattande bluffaktureringen är i Sverige. Om du misstänker att det rör sig om ett bedrägeri, kontakta Polisen. De flesta brukar få bluffmejl ibland.


Ofta handlar det om att någon försöker lura av dig dina kontouppgifter, inloggningar eller andra personuppgifter som sedan används för att utföra bedrägerier. Bedragarna är uppfinningsrika och ofta lägger de kraven på sådana nivåer att det till en början känns lättare att betala dem än att dra ärendet vidare och anmäla till polisen. Det ser ut som en faktura från Tele 2. Men bankkontot går till bedragare. Nu varnar polisen för bluffakturor som mejlats ut i stora mängder. Vi valde att gå ut med en varning i ett tidigt skede eftersom vi såg att det här kunde bli stort, säger Anders Olofsson på polisens bedrägericenter.


Varningslistan från Förenade Bolag visar bilder på fakturor och unik information om varningslistade företag och deras metoder. Genom särskilt utredningsarbete kan vi kartlägga och förstå hur bolagen arbetar och samverkar därför med myndigheter som exempelvis Skatteverket och Polisen. Om polisen inte tycker att avgiften är felaktig behöver du överklaga till tingsrätten för att få en prövning av ditt ärende.


Kontrollavgift Gäller det en kontrollavgift som du tycker är felaktig ska du så snart som möjligt klaga till den som utfärdat avgiften, till exempel parkeringsbolaget eller markägaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg