måndag 11 maj 2015

Ryska fraser

I denna sektion kan du hitta ryska fraser som kan användas i en rad olika vardagssituationer. Fraserna som har valts ut återspeglar modern, vardaglig användning av det ryska språket. Om du har några förslag på nya fraser eller om du hittar några felaktigheter, vänligen kontakta oss! Här hittar du översättningar till mer än viktiga ord och uttryck från ryska till svenska. Så att du är förberedd på bästa sätt inför din resa till Ryssland!


Lär dig med oss: Hur säger man Hej!

Vad heter snälla eller tack på ryska ? Hur översätter man ja och nej på ryska ? De flesta som bor i Ryssland talar det som modersmål, och många i Centralasien, Kaukasus och Östeuropa talar det som andraspråk. Svenska - ryska ordbok online på Glosbe. Under den sovjetiska perioden varierade politiken gentemot de språk som talades av de olika andra etniska grupperna. Endast de med seriösa intentioner, tack.


RYSKA KURS (Modul 0–5)) Modul – Alfabet och basgrammatik Modul handlar om det ryska alfabetet, hur man skriver på ryska både för hand och på dator, hur man känner igen de ryska substantiven, vilka de personliga pronomina är och hur man räknar till tio på ryska. Denna kategori innehåller samtliga uppslag där minst en av definitionerna har taggats som Fraser.

Här finner du några grundläggande tyska fraser som du kan använda i vardagliga konversationer, samt några vanliga ord som du kan se på skyltar. Det ryska språket är ett slaviskt språk som primärt talas i Rysslan Ukraina, Kazakstan och Kirgizistan. Eftersom vi inte vet så mycket om ryska svordomar så talade Janne och Ted med lyssnaren Karin som bott och studerat i Ryssland.


Hon berättade att det är stor skillnad mellan männens och kvinnornas ordförråd i Ryssland. Männen svär nämligen väldigt mycket medan kvinnorna inte svär just alls. Ryska - svenska ordbok online på Glosbe. Det här är den första kursen i ryska på nivå B1.


Det är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i ryska. På kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal. Du lär dig att förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Utöka och träna ditt ordförråd.


Välj bland tusentals ord och meningar som är användbara i vardagen. Den är informativ och passar perfekt för studier på nybörjarnivå eller för resan. Fickordboken är enkel att använda även för den som inte har så stor ordboksvana. Boken innehåller också en parlördel med användbara fraser , en minigrammatik samt ett avsnitt om det ryska alfabetet och ryskt uttal.


Med olika dialogtexter och fraser lär du dig ord i dess tematiska sammanhang och i hela meningar. Ryskan är fortfarande det officiella språket i några före detta sovjetrepubliker, så som till exempel Kazakstan. Det finns även en del forna republiker där ryskan inte mer är det officiella språket, men det lever kvar som affärsspråk.

I Ukraina, Vit-Rysslan Estlan Lettland och Litauen har man också ryska som modersmål. PPremiärs språkkurs i ryska är tänkt att hjälpa artisten eller. Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka den här webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.


Ordspråk av Ryskt ordspråk och citat av Ryskt ordspråk! Glöm inte att man kan äta upp en elefant, bara man skär den i tillräckligt små bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg