torsdag 28 maj 2015

Lösningsfokus i skolan

Ta kontakt med vännerna från skolan igen. Massor av foton och minnen! Lösningsfokus i skolan , Västerås.


Den här sidan handlar om effekterna som uppstår när människor möter varandra i. Om att se och förstärka de små saker som redan händer och som vi vill ska hända oftare.

Om att identifiera och lyfta framsteg och goda exempel. Vi arbetar med och utbildar i ett förhållningssätt som skapar förutsättningar och miljöer där människor kan, vill och vågar. Det går inte att leva utan att stöta på problem, det är ofrånkomligt.


Det vanligaste sättet kan vi kalla. Men ibland väljer skolor. Genom att be eleverna om hjälp undviker man således anklagelser, beskyllningar och ingen behöver gå i försvar.


Kurslitteratur och fika ingår.

Denna utbildning erbjuds även på din hemort, som en studiedag eller 2-dagars kurs. Kontakta oss med dina önskemål. Verksamheten på skolan. Alla på Skulltorps skola verkar för att eleverna ska känna sig trygga och arbetar därför aktivt med hur man kan samspela med varandra och utveckla social kompetens.


Stor vikt läggs vid att varje elev får tillfälle att bygga sin självkänsla och en positiv självbild. Att alla är olika ses som en tillgång. Den här gruppen handlar om effekterna som uppstår när människor möter varandra i möjligheter, styrkor och goda. Hur kan vi använda oss av lösningsfokus i skolan och vilken skillnad gör det för elevernas lärande. Kan ni tänka er att hjälpa mig att göra Ida gladare.


I min presentation kommer jag utgå från de komplexa utmaningar som finns i skolan på olika nivåer, i olika situationer och hur jag arbetat lösningsfokuserat i skolan. Eftersom lösningsfokus framför allt är ett synsätt, kan det användas i så många olika sammanhang. Det är ett synsätt som har påverkat mitt sätt att se på andra och mitt sätt att se på mig själv.


I mina utbildningar har jag en gång i tiden skolats att se mig som experten. Fortbildningen Ledningsgrupp i skolan – ett effektivt team innehåller teoretisk genomgång, dialog och reflektion samt konkreta modeller som kan användas i vardagen. Fortbildning anpassas efter din skolas eller förskolas behov och genomförs på plats, helst under några tillfällen under ett läsår.

Låt dig inspireras av olika exempel från ledare, chefer, samordnare och HR-personer som använder ett lösningsfokus. Reflektera över det du redan gör som du kan göra mer av och det du kan göra annorlunda. Dagen vänder sig till alla med någon form av ledar- eller chefsansvar. För denna dag krävs inga förkunskaper i lösningsfokus. Det börjar redan när vi är små… vi får som barn höra vad vi inte får göra genom många NEJ och INTE.


I skolan fortsätter det med träning i problemlösning utifrån ett rationellt och logiskt resonemang och jag tänker då inte minst på matematiken. När: Vår ambition är att ge dig tankar, idéer och praktiska verktyg från pedagoger som jobbar utifrån det. Förstärkning av kunskap och trygghet för somalier i skolan.


Syftet är att ta fram en modell som ska bidra till att minska betydelsen av en låg socioekonomisk bakgrund för barn med utländsk bakgrund att nå kunskapskraven i. Varje vecka får vi in samtal och mejl från föräldrar där de berättar att deras barn har ”problem” i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg