fredag 8 maj 2015

Marte meo evidens

Den ger också kraft att förändra bemötande, lärandestrategier och verksamhet. Marte Meo är latin och betyder av egen kraft. Tre till tio filmer är vanligast. I samtlige familiebehandlingsforløb hos Martemeo-Imago indgår effektmålinger, med henblik på løbende at følge behandlingens kvalitet og resultater. Der udfyldes et standardskema før og efter behandlingsforløbet.


Resultatet bygger dels på enkät ställd till medlemmar i Marte meoföreningen, dels på intervjuer med fyra Marte meoterapeuter.

Familjen För mig är det viktigt att få lyssna till de berättelser vi alla har från vår uppväxt samt berättelser om betydelsefulla personer vi har i vår omgivning. Frida arbetar på Familjeterapienheten BUP Falun. Ausgabe unserer neuen DVD-Reihe Neues. Genom nära samverkan med dig som förälder, vill vi hitta ett gemensamt synsätt kring ditt eller dina barn. Vårt viktigaste sätt att utveckla barnets förmåga till samspel och social kompetens är genom leken.


Den används bland annat som stöd för föräldrar, lärare, och personal i vård- och omsorgsverksamheter. Lassen auch Sie sich von dieser einzigartigen Methode inspirieren. Entdecken Sie, wie wunderbar es ist, wenn Menschen ihre Potentiale aus eigener Kraft entfalten!

Den bygger på kunskap om utvecklingsstödjande kommunikation som Maria Aarts har forskat fram. Maria Aarts är en holländsk pedagog som på 70-talet arbetade med autistiska barn. Metoden bygger på studier av hur föräldrar och barn naturligt samspelar med varandra och hur detta bidrar till barns utveckling. De senere årene har metoden blitt videreutviklet og brukes nå også bl. Marte meo betyder ”Av egen kraft” och är en evidensbaserad metod.


Det pågår forskning och den evidens som finns visar på att metoden är verksam. Filmkameran är ett hjälpmedel. Vi filmar korta vardagliga stunder av samspel mellan föräldrar och barn.


I de efterföljande träffarna tittar vi tillsammans på filmerna och samtalar om vad som är till hjälp i barnets utveckling. That’s why it is called the present. Navnet (latin: mars martis) betyder “ved egen kraft”. Sie ist eine faszinierende Frau, lebendig, charismatisch. Ihre Vision: die eigenen Kräfte der Menschen wecken zu können.


Foto: Fredrik Persson. Barnet är inte problemet. Problemet och lösningen ligger i verksamheten, menar. Af Jytte Birk Sørensen, Cand. Det är aldrig fel på barnet.

Navnet kommer av latin og betyr av egen kraft. Erfarenhet finns av att metoden upplevs som stärkande och inspirerande. En videofeedback-metod där man utgår från inspelade filmsekvenser och genom dem får syn på interaktion och samspel.


Da jedoch in den Büchern bzw. It is the “the how to” of attachment. Developed first through Maria’s work with children with Autism.


Namnet på metoden kommer från latin och betyder ”Av egen kraft”. Formålet er at skabe en anerkendende og udviklingsstøttende kommunikation mellem f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg