onsdag 27 maj 2015

Marie fredriksson hjärntumör

Paret gick i terapi för att ta sig igenom den tuffa tiden. Hon ville heller inte prata om sin begravning. Hennes vilja att komma tillbaka var stark – men chanserna små. Marie hade drabbats av en hjärntumör.


De sa att hon hade ett år kvar att leva, ­säger Mikael.

Medicineringen fick henne att svullna upp. Den folkkära artisten blev år. Efter fyra årtionden av framgångar i rampljuset blir det ett privat födelsedagskalas.


Jag har också haft fester, releasepartyn och kalas i mängder. Hennes make Mikael Bolyos berättar i dokumentären om hur han hittade henne i badrummet. Då ligger hon med krossat huvud i vårt badrum, säger han i dokumentären.


Hon var bosatt i en villa i Djursholm.

Här berättar hon i en känslosam intervju om kampen mot cancer. Hon blev efter tuffa behandlingar friskförklarad men levde fortsatt med hälsoproblem som hon fått i sviterna av sin cancer och av strålbehandlingen. I en tid som vår, där singeln Tro blev en hit.


Men den folkkära artisten vägrade att ge upp – dels för sin egen skull, men främst för sin familj. Jag tänkte hela tiden, barnen, barnen. För Per Gessle är det självfallet extra tungt att förlora sina gamla vän och kollega som han upplevt så många äventyr och drömmar med.


Det blev startskottet på en lång och tuff behandling. She died at the age of 61. Hon fick genomgå flera tuffa strålbehandlingar.


Talförmågan försvann tidvis, synen är fortfarande dålig och hon är fortfarande tunn, så tunn. Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. När läkarna ­undersökte henne upptäcktes en hjärntumör. Läkare gav besked att hon förmodligen skulle ha som mest ett år kvar att leva. Nu vill Hedvig Eleonora Församling hedra Roxette-sångerskan med en gudstjänst.


På världscancerdagen i vår arrangerar man en mässa med hennes musik, där församlingens barn- och ungdomskörer, musiker och präster medverkar. Hon är mest känd som sångare i Roxette.

Hon hann vara frisk i flera år. Men sedan blev hon sjuk igen. Nu har hon dött av sjukdomen. Du var en fantastisk sångerska. Tack för allt vi fått dela, säger Per Gessle om Marie.


En dos svensk musikhistoria samm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg