tisdag 26 maj 2015

Åkerpilört

Den är allmänt förekommande i de sydsvenska jordbruksbyggderna. Den är särskilt besvärlig på mullrika, fukthållande och lätta jordar så som myrjordar. Kännetecken: Ettårig och vårgroende. Senare blad med tydlig stipelslida som är långhårig vid kanten. Farmakologiska egenskaper.


Experimentella studier har visat, att dekokter och infusioner Highlander pochechuynogo har starka hemostatiska egenskaper, manifesteras i ökad viskositet och koagulation, samt avsevärt öka kontraktiliteten hos glatt muskulatur organ, huvudsakligen livmodern och tarmen hos djur.

Växtplats Näringsrik jord. Fröernas livslängd i marken år. Småplantor Hjärtbladen ovala med trubbig spets och kilformad bas. Denna växtartikel är bara påbörjad.


Du kan hjälpa till genom att utöka den. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Kommentera Avbryt svar.

Pilört är mycket lik åkerpilört (P. maculosa) vilken dock skiljer sig genom kala blad utan körtlar, axskaft utan körtlar, samt stipelslidor med långa borsthår i kanten. Landformer av vattenpilört ( P. amphibia ) kan också misstas för pilört, men skiljs lättast genom sin tvära eller något urnupna bladbas. Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst.


Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. Lista på dagfjärilar och nattfjärilar som använder Åkerpilört - Persicaria maculosa som värdväxt för dess larver. Blommorna är vitrosa blommor och frukterna svarta. Till skillnad från vanlig pilört saknar åkerpilörten körtlar på axskaften och på bladens undersidor.


Bladen har oftast en svart fläck på ovansidan. Ofta svartfläckiga (spec. åkerpilört ). De senare gäller speciellt vanlig pilört. Fullvuxen planta 20–cm. Stjälk starkt förgrenad med uppsvällda stjälkleder.


Plantor åtminstone i tidigt stadium med rödaktig färgton. Hybrid: Persicaria maculosa × minor ( åkerpilört × rosenpilört) Antal underliggande taxa. Taxonkategori Totalt i Dyntaxa Påträffade i Sverige. Web (upplösning max 300x2pixlar) Högerklicka och välj Spara.


Dån Penningört Åkerpilört Förgätmigej Svinmålla Åkersenap Effekten på svårvätbara ogräs som arvraps, svinmålla och förgätmigej kan vid extremt torra förhållande försämras. Jag har ett trädgårdsland som vi gjorde i ordning i våras och som vi satte potatis, lök, jordgubbar och lite annat i.

Vid midsommar var landet fint, men sedan åkte vi bort på semester och kommer hem till ett trädgårdsland med tistlar och något annat som liknar åkerpilört. För att använda tjänsten Tigtag måste du vara inloggad med ett personligt konto. Stipelslida hos åkerpilört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg