fredag 22 maj 2015

Kbt linköpings universitet

Landstingssubventionerat. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?


Jobba på distans med Mindler.

Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Grundläggande utbildning i psykoterapi ges i syfte att skapa en bred kunskap om psykoterapeutiska teorier och behandlingsmetoder som har ett vetenskapligt stöd.


Kostnaden som kursen medför måste din arbetsgivare stå för och det är även arbetsgivaren som avgör om du ska gå kursen. Linköpings universitet , LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. Utbildningen är upplagd så att studierna från början är inriktade på den tillämpade psykologins problem och möjligheter och så mycket som möjligt liknar psykologens yrkessituation.


Programmet bygger på kognitiv beteendeterapi, KBT.

KBT är en strukturera aktiv och målinriktad psykoterapiform som används för att åstadkomma förändringar i människors beteende och livssituation. I samma anda erbjuder universitetet ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. KBT är idag den snabbast växande psykoterapiformen och under senare år har efterfrågan varit större än tillgången på behandlare med rätt kompetens och utbildningsbakgrund.


Du behöver vara minst år, ha en anställning och vara sjukskriven (hel- eller deltid). Deltagandet är kostnadsfritt. Besöksadress: Universitetssjukhuset Avd. Kompletteringsutbildning (30p) kognitiv beteendeterapi i samarbete med Beteendeterapeutiska föreningen i Uppsala och KBT -Forum i Uppsala.


Psykologutbildning (200p) vid Göteborgs universitet. Ett flertal vidareutbildningar inom ångest problematik, depression samt autismspektraområdet. Vår studie visar att terapi via nätet kan minska depression och förbättra livskvaliteten för hjärtsjuka. Brist på resurser gör att inte alla hjärtsjuka får den vård de behöver mot depression och där kan internetterapin spela en viktig roll.


Ny KBT -behandling mot ensamhet. Ofrivillig ensamhet är ett växande samhällsproblem som sträcker sig över alla åldrar och idag saknas etablerad behandling och hjälp. Gå igenom listan för att hitta en utbildning som passar just dig.


Den är gjord av behandlare som arbetar för TF- KBT för behandlare som arbetar med TF- KBT. Föreningen kommer att läggas ner eftersom Barnafrid i Linköping har tagit över TF- KBT föreningens målsättningar. Barnafrid håller också på att bygga upp en egen hemsida med TF- KBT information som bl a finns på denna hemsida.


KBT är en väl beprövad metod för att hjälpa människor som på olika sätt mår dåligt, har beteendeproblem eller om kommunikationen brister och skapar problem.

Personal på Studenthälsan Psykoterapeut. Målet med KBT -terapi är att få individen att må och fungera bättre genom att förändra sitt beteende och hur hon uppfattar sig själv och sin omgivning. Arbeta som KTB-terapeut. En KBT -behandling kan ta allt från fem till tjugo träffar innan patienten är färdigbehandlad.


KBT står för Kognitiv Beteendeterapi och handlar om att få patienten att må bättre genom att ändra patientens vanor, tankar och beteenden. I motsats till psykodynamisk teoribildning anser inte KBT -behandlare att sjukdomar som fobier eller depressioner är symptom på andra och för patienten omedvetna problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg