onsdag 20 maj 2015

Hur vet man att kärleken är besvarad

Men hur vet man att kärleken man funnit verkligen är äkta? Allt är enkelt och lätt när man dejtar och hittar på underbara saker tillsammans hela tiden nyförälskade och lyckliga. Men det säkraste tecknet på kärlek och att testa hur seriöst ert förhållande verkligen är är din partners villighet att finnas där för dig och stödja dig när du mår som sämst. Hur vet man om en kille är intresserad? Vi kan inte lova att vi vet exakt hur killar tänker, men vi har i alla fall satt ihop en lista med säkra tecken på att han gillar dig.


I den situationen vet endast personen som är förälskad var gränsen går, när denne måste börja acceptera verkligheten.

När hopplöshet och melankoli känns intensivt, utan att ha börjat bli undertryckta, är det okej att låta dessa känslor dö eftersom det inte skulle betyda ett uppbrott, utan endast att förhållandet byter form. Den frågan får relationsexperterna ständigt. Här listar parterapeuten Randi Gunther tydliga tecken på att er relation kommer att vara för evigt. En man berättar för mig att han äntligen träffat en kvinna som han blivit djupt förälskad i: ”Mina känslor är besvarade ”, säger han med ett leende. Kan vi få fullständiga löften om evig kärlek från en annan person?


Det här med garantier. Men i förälskelsefasen är det så lätt att blunda för några få minus: man VILL ju så mycket och är kanske inte trygg nog att ifrågasätta en mer självsäker part. Men allteftersom gör sig tvivlen mer påminda, tills man vet säkert att man inte kan, eller vill, ta ytterligare skit.


Innan man är på det stadiet att man säger allting rakt ut, hur vet man då om det man känner är besvarat?

Finns det några särskilda ledtrådar att gå efter? Hur gör en man som är kär på riktigt? Hur kan man se att han är förälskad? För den delen, hur gör en kvinna? Förutsatt att dom inte säger det rent ut förstås!


Säkra tecken, finns det? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. TS frågade hur man vet om någon annan är intresserad och är det inte uppenbart vad som händer två personer emellan så måste hon ju naturligtvis fråga.


Ett annat sätt att visa intresse under en konversation är att låta röstläget variera. Någon som pratar bara för att få tiden att gå talar mer monotont än den som talar med inlevelse och intresse. Man brukar säga att ett enkelt test för att undersöka om det ligger attraktion i luften är att dra ett halvdant skämt.


När man är kär, jag är kär. Hej, en mjuk röst från ingenstans. Vi gissar flera stycken… Och ju fler desto bättre! Jag förmår inte att svara. Men kom ihåg, enda sättet att få veta säkert är att dra ett djupt andetag och faktiskt.


När vet man att den här gången är det på riktigt och dem kommer inte att komma tillbaka mer? Ha allt som man ska ha?

Att vilja leva resten av sitt liv vid hens sida? Att få fjärilar i magen så fort hens namn dyker upp på telefonen? Att definiera kärlek kan man göra på tusen olika sätt – men det finns alltid en faktor som är densamma: Din partner är inte bara din partner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg