måndag 23 januari 2017

Vita kvinnor i gambia

Bara sex En del kvinnor åker till Gambia bara för att ha sex. De får inte tillräckligt med sex hemma. Här ställer vi upp på deras villkor, säger den unge Jallow från Gambia. Mona Näslund från Domsjö är långtidsboende i Gambia.


Hon tycker att utnyttjandet är ömsesidigt. Den svarta mannen är alltid den vita kvinnans slav.

I Gambia kallas sexhandeln semesterromanser. En del är vita äldre kvinnor som åker för att köpa sex. För femhundra kronor i veckan köper de sällskap och sex av unga gambier som måste sälja sina kroppar för att försörja sig. Eller skall jag åka ensam? Finns det disco där vita kvinnor öppet knullar med sina afrikanska män på dansgolvet (det vore en dröm)?


Ja, frågorna jag har är många. Finns det någon kvinna här på forumet, eller man också, som har erfarenhet eller funderingar om hur det fungerar i Gambia. Kan svenska kvinnor komma att vinna den feministiska kampen genom att ersätta överordnade vita män med underordnade svarta pojkar?

Ska sexköpslagen efterlevas i dessa fall? Såg ett program på svt för inte så länge sedan (1-år sedan, vet ej namnet på dokumentären), om svenska damer som for ned till Gambia för kärlekens skull. I Thailand är det en vanlig syn, äldre vita män går hand i hand med unga thailändska kvinnor.


På stränderna går vita äldre kvinnor hand i hand med unga gambiska män. De vita kvinnorna söker sexsällskap och kärlek av män som ofta är så unga att de teoretiskt sett skulle kunna vara deras barnbarn. Egentligen är de sex, eftersom två arbetar med sina döttrar. Alla kom hit på semester och blev förtjusta i landet och människorna. Och bestämde sig för att stanna.


The uploader has not made this video available in your country. Har hört och läst mycket om medelålders kvinnor som åker till Gambia för att få negerkuk och det har gjort mig funderasam och lite orolig. Frugan bokade en spontan resa ensam till Gambia och jag undrar om även hon kanske åker dit för afrikanska män. Gambia har en armé och marin, som leds av ett högkvarter.


Väldigt få ungdommar besöker Gambia , mest pensionärer, kyrkliga organisationer eller vita kvinnor som söker Gambianer som sängkamrater, Dom verkade i och för sig nöjda och även en del vita män med Gabianska kvinnor. Militärutgifterna rör sig om av BNP. Att ensam resa som kvinna i Gambia är ur mitt perspektiv nemas problemas. Jag är visserligen både resvan, street smart och rätt så talför men jag skulle absolut uppmuntra den som ensam vill resa som kvinna (eller man) till Gambia , att göra det.


Gambia både ett ursprungs-, transit- och destinationsland för människohandel, framför allt av flickor och kvinnor , men i mindre utstäckning också pojkar.

De blir sålda i nätverk för människohandel och slaveri. Vanligast är sexturism där europeiska turister reser till Gambia för att sexuellt exploatera barn. Undersköterskan Monica Fagerberg är nyss hemkommen från fyra veckors semester i Gambia.


Men ledig var hon inte. Hon delade ut menskoppar till fattiga kvinnor , som inte har råd ­eller tillgång till mensskydd. Avsaknaden av mensskydd gör att många fattiga flickor och kvinnor tvingas stanna hemma från skola och jobb när de har mens.


Vita Kränkta Kvinnor , Stockholm. Skrämselsida, dold opinionskraft, politisk satir och kritik av normkritiken ur. Många av dem är äldre vita kvinnor som åker dit för att köpa sex. I kvällens Outsiders får vi följa tre systrar i 60-årsåldern som är på jakt efter sex och kärlek bland de betydligt yngre männen i Gambia.


Ett gyllene land för oss gamla kärringar att köpa älskare, berättar en kvinnorna vi möter i programmet. När män åker till Thailand för att göra detsamma är det inte helt ovanligt att de kallas för torskar som ägnar sig åt sexhandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg