måndag 30 januari 2017

Takhuv köksfläkt

Alltid låga priser och dagars öppet köp. Se alla erbjudanden och köp nu! Väldigt bra priser på Köksfläktar hos Bygghemma. Fri frakt i hela Sverige! Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom hushållsapparater.


Takhuvar för alla typer av tak.

I denna kategori hittar du takhuvar tillverkade av ABC Vent, Vilpe mfl. Vi har komplett utbud av takhuvar. Med denna takhuv har du en flexibel lösning med hjälp av Wakaflex som är en välbeprövad universalprodukt som kan användas för professionell avteckning mot skorstenar, takkupor, väggar samt andra anslutningar och genomföringar i taket. Oslagbara priser på takhuvar – hitta din modell här. Som kronan på verket och hela ventilationssystemet sitter takhuven.


Här hittar du takhuvar till villan för avluft, till imkanal och kombihuv för både till- och frånluft. ABC VHS- takhuvar med års färgbeläggningsgaranti. I standardutförande är de anpassade för tvåkupiga betongpannor.


Korrosivitetsklass C2.

Huv med anslutning till kanalsystem för cirkulär kanaldragning. Systemet består av kanallängder, böjar, övergångar mm vilket gör att det blir väldigt flexibelt. Nya SYSTEM HITAC sätter normen hur tätt ett kanalsystem kan och bör vara. Finns det någon som har eller har haft en takhuv till köksfläkt av.


Vilken takhuv skall jag välja? Utblås från köksfläkt på taket? En imkanal skall inte kopplas samman med övriga ventilationskanaler. Placera utloppet från din imkanal avskilt från intaget till det övriga.


Någon ventilationskanal behövs då inte. Men en köksfläkt av det slaget är mindre effektiv och håller inte heller efter vattenånga och fukten. Rätt köksfläkt på rätt plats. Det finns tre olika slags köksfläktar : Utsugningsfläkten som ofta kallas spisfläkt, kolfilterfläkten och fläktkåpan.


Huven är dock inte öppen uppåt på det sätt man kan tro, utan är invändigt försedd med ett tak. Uppifrån inkommande vatten eller snö som smälter rinner därför inte in i kanalen utan ut genom ett mot takfoten riktat dräneringshål. Det kan också yra in snö i takhuvar.


Kanalen från köksfläkten kallas imkanal, den ska leda bort fett och ånga som uppstår. Den skall isoleras enligt brandklass EI1 vilket innebär mm brandhärdig nätmatta på utsidan. Imkanalen är rensningspliktig och skall därför förses med rensningslucka tex.

Allt från takhuv för avluft, till imkanal och combihuv för både. Projektera med rätt takhuv för avsedd funktion och und- vik att använda huvar avsedda för t. Passar tak upp till 55mm tjocklek. Kan med fördel kopplas till köksfläkt. Min gamla takhuv har tyvärr gett upp och vill inte hålla regnvattnet ute ibland.


Avluftshuven levereras komplett med underbeslag. Om du har en annan typ av taktäckning, kontakta oss. Används till avluft från ventilationsaggregat eller köksfläkt.


Typgodkänd takhuv från Plannja för bostäder med separat ventilation. Avsedd för anslutning till köksfläkt , frånluftssystem eller ventilationssystem med. Toppen på verket för din braskamin är en snygg skorsten med matchande takhuv. Skorsten är lättmonterad och du kan välja att göra jobbet själv.


Snabbt, Enkelt, Säkert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg