torsdag 12 januari 2017

Asperger behandling medicin

Asperger behandling medicin

Vid aspergers syndrom finns ingen behandling mot själva sjukdomen i sig. Däremot finns god behandling i både terapiform och behandling av symtom med medicin och kbt. Det finns ingen behandling mot asperger i sig. Vissa, men långt ifrån alla, mår bättre av medicinering.


Asperger behandling medicin

De mediciner som kan bli aktuella är till exempel läkemedlet Melatonin mot sömnrubbningar, Ritalin mot onaturlig trötthet och olika antidepressiva preparat. Vet man detta får man en bra självbild som stärker självförtroendet. Sveriges största webbsidor för kunskap om hälsa och medicin till allmänheten. Det är rätt självklart att asperger inte går att bota med någon medicin då det inte är en sjukdom. Däremot så finns det ju sånt som kan höra till en asperger diagnos som t ex depression, ångest, psykos eller tvång, vilket går att medicineras.


Jag tror inte på mediciner. Bland annat genom att tänka mindre. Om jag tar mina mediciner som jag har låter jag vara osagt. Behandling av autismspektrum. Det brukar förkortas AS från engelskans Autism Spectrum Disorder.


Omgivningens betydelse. Funktionsnedsättningen innebär begränsade beteenden, aktiviteter och intressen. Har en 8-årig son med asperger och adhd. Vad jag har förstått det så är det många gånger svårare att hitta rätt medicin för barn med blanddiagnoser.


Vi håller dock på att prova oss fram då vi känner att medicinen inte ger full effekt. Ganska många negativa faktorer, eller hur? Patrick får hjälp att krångla sig in på studier via en handikappkvot, så att han kan läsa anatomi. Aspergers syndrom är en funktionsnedsättning som liknar autism.


Han bevistar samma anatomikurser som studentkamraterna som läser medicin. De viktigaste reslutatet från studien menar forskarna är den nya väg som banas för utveckling av andra, liknande och bättre läkemedel. Iaf när det gäller själva funktionshindret i sig. Inte utan att jag undrar om koncentrationssvårigheter och minnet skulle kunna bli hjälpt rent medicinskt även vid AS men som det är nu anser man att det inte går att medicinera autism öht.


För att bedöma graden av de olika typerna av funktionshinder krävs dock ofta en mer ingående psykologisk utredning. Sådana utredningar ska resultera i förslag till behandling , anpassning av miljön och andra åtgärder. Nedan finns först två studier där man jämfört den behandlingen med kognitiv terapi och medicinering.


Där framgår att beteendeaktivering var minst lika effektiv som både kognitiv terapi och medicin , samt att både terapierna var bättre på att förebygga återfall efter avslutad behandling jämfört med medicin. Som medlem kan du själv ställa frågor och få svar av andra medlemmar som är intresserade av. Det kan vara att de rör sig klumpigt och stelt.


De medicinerna får du inte av utredningsteamet utan av den vanliga psykiatrin som vem som helst som lider av någon av sjukdomarna. I korthet inleds behandlingen med mg, som ökas med mg med minst en veckas intervall till maximalt mg. Medlet ges ofta som kvällsdos då det kan förekomma trötthet, speciellt vid inledning av behandling , samt i samband med dosökningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg