torsdag 26 januari 2017

Abort stockholm

Oavsett varför du gör abort och avsett om beslutet var lätt eller svårt kan det vara skönt att få hjälp att reda ut tankarna. Det gäller även dig som varit delaktig till graviditeten. För abort Stockholm har vi två abortmottagningar och gyn med specialister i gynekologi.


Kostnaden för besöket är densamma som på landstingets specialistmottagningar. Vi finns i Stockholm City och nära Danderyds Sjukhus. Du kommer först att träffa läkare som med hjälp av ultraljud fastställer hur långt du kommit i din graviditet och utifrån det bestäms vilken typ av.

UltraGyn att få hjälp med abort. Det finns också möjlighet att få preventivmedelsrådgivning och kuratorssamtal för de som vänder sig till oss. Vid abort med hjälp av operation, så kallad kirurgisk abort , för läkaren in ett instrument som är kopplat till en sug.


Oftast är man sövd under operationen, men ibland får man lokalbedövning. Aborten tar ungefär minuter. Du blir erbjuden att träffa kurator i samband med aborten. På Octaviakliniken eller hemma. Förloppet vid medicinsk abort kan liknas vid ett missfall.


Metoden kan användas upp till cirka veckors graviditet räknat från sista menstruationsdagens första dag.

Vid läkarbesöket fastställs graviditetslängden och du får information om medicinsk respektive kirurgisk abort samt. Det kan vara bra att boka en tid så snart som möjligt eftersom det kan vara väntetid. Du kan ringa abortmottagningen och boka tid. Medicinsk abort – den vanligaste abortmetoden.


Fördelen med medicinsk abort är att det är skonsammare mot kroppen. En abort är en svår utväg för att lösa en svår situation. Det är ovanlig med allvarliga komplikationer efter en abort. Men ofta görs aborten utan mycket samtalsstöd. Kanske vågade hon inte berätta för någon, kanske fanns det annat som spelade in.


Den som får ett förtroende av en vän eller bekant, som har gjort en abort , får det just som ett förtroende. Sam i Alabama: ”Min abort räddade mitt liv” Hon blev våldtagen och gravid år gammal. Hade jag tvingats behålla barnet hade jag tagit livet av mig eller dött i ett försök att göra abort själv. Nu kommer det att hända andra i stället, säger hon.


Hos oss träffar du engagerade och kompetenta läkare, barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor som har som sin främsta ambition att ta hand om dig på bästa sätt. Fram till vecka finns möjlighet till medicinsk abort i hemmet. Efter vecka görs en kirurgisk abort under narkos. Vid besöket finns möjlighet till preventivmedelsrådgivning samt insättning av spiral och p-stav. Vid behov finns möjlighet till återbesök ca 3-veckor efter aborten.


Här kan du göra abort Om du blivit oönskat gravid bör du så fort som möjligt kontakta en barnmorskemottagning eller abortmottagning på närmaste klinik.

När aborten ska göras och med vilken metod bestäms utifrån hur långt framskriden graviditeten är. Olofsson drev en illegal abortklinik i Stockholm där han utförde abort på hundratals kvinnor. Då uppdagades det att hon gjort en illegal abort hos Olofsson. Ivar Olofssons patienter av lunginflammation och lades in på sjukhus.


Strandkliniken satsar och är mycket fokuserad på kvinnohälsa där vi vill vara en kvalificerad vårdgivare som kan ge ett stort spektra av vårdtjänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg