tisdag 10 januari 2017

Gifta sig enkelt

Gifta sig enkelt

Kan man ha brudklänning om man bara tänkt gå och skriva sig som gift och sen på sin höjd kanske gå ut och äta? Och hur går det till rent praktiskt när man ska gifta sig ? Går man bara till rådhuset och skriver under ett papper? Var kan man gifta sig snabbt och enkeltmen ändå personligt? Den som vill gifta sig men inte orkar med månader av förberedelser kan göra det enkelt för sig. Skansen redo att viga på löpande band.


Gifta sig enkelt

Vi vill gifta oss för att vi älskar varandra, för att förstärka känslan av att vi bildar en familj och för den juridiska trygghet som det innebär. Vi vill INTE involvera en massa människor, spendera en massa pengar, dra in det kyrkliga eller behöva samla ihop släkten. Har någon erfarenhet av att gifta sig helt utan gäster? Gifta sig , partnerskap och. I Sundsvall hålls den borgerliga vigseln som en enkel ceremoni, vanligen i kommunens paradvåning i Hedbergskahuset på Kyrkogatan 26.


Att gifta sig i Stadshuset är mycket populärt, så det är ofta lång väntetid. Bokning av återbudstid. Vi får ibland återbud av bokade tider för vigslar. Utrikesdepartementet har information om vilka ambassader och konsulat som utför vigslar.


Hos Svenska kyrkan finns information om var det går att gifta sig enligt Svenska kyrkans ordning i utlandet. Kom ihåg att ta med hindersprövningen och vigselintyget från Skatteverket. Vill ni gifta er i avskildhet är Stadshuset kanhända den bästa idén. Eller om ni inte vill bjuda in hela släkten utan bara ha närmaste vännerna med under en snabb ceremoni och sedan gå ut och äta middag under enkla former. Då är Stadshuset eller det kommunala vigselrummet det givna valet.


När ni gifter er på Arlanda med Airport VIP Service får ni en speciell upplevelse utöver det vanliga och ett minne för livet. Här dominerar materialet trä med ett exklusivt urval möbler och accessoarer där majoriteten har nordiskt ursprung. Det går att boka vigsel tidigast månader och senast veckor innan ni gifter er. Ta med legitimation till Rådhuset inför vigseln. Ni bokar borgerlig vigsel via e-tjänst.


Gifta sig enkelt

Om ni vill gifta er på en annan plats kan ni göra en intresseanmälan. Vigseln äger rum i Rådhusets vigselrum. Checklista: tips när du ska gifta dig. I vår checklista får du tips och råd på viktiga saker att tänka på innan ni planerar ert bröllop. Praktiskt att tänka på före vigseln.


Oavsett om ni gifter er borgligt, kyrkligt eller utomlands måste ni först ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Går du och din partner i giftastankar? Vi genomför borgerliga vigslar i Stockholms stadshus och på andra platser. I Svenska församlingar utomlands kostar det oftast att viga sig.


Läs mer om att gifta sig utomlands. Ni kan välja om vigselförrättaren under ceremonin ska läsa upp en kort text eller en något längre text. Observera att inbetald avgift inte återbetalas vid avbokning. Det kostar 3kronor att gifta sig borgerligt hos kommunen. Om ni behöver en tolk måste ni ordna det själva.


På lördagen när ni har bokat tid finns en tjänsteman på plats i rådhuset som ni ska anmäla er hos och visa legitimation. Tio personer inklusive de som gifter sig får vara med under vigseln. I vissa delstater i USA får man inte gifta sig om man har aids, så man behöver ha intyg på att man är fri från det för att överhuvudtaget få gifta sig.


Alltså, det finns så många regler så man anar inte vad de hittar på, säger Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på Skatteverket. Tydligen har de fått propåer tidigare och vänt sig till departementet för en regeländring, de vet ju också att samboende är vanligt numera bland äldre. För att kunna ingå ett äktenskap krävs beslut av en myndighet.


Det är inte alldeles enkelt att räkna ut hur mycket man ”förlorar” på att gifta sig , det beror på vilken typ av pension man har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg