måndag 30 januari 2017

Bättre sömnkvalitet

Brett sortiment av hälsokost på nätet till bra priser. Vägen till en bra dygnsrytm går genom dina ögon. När de tar in ljus går en stoppsignal till det område i hjärnan som producerar melatonin - sömnhormon.


När melatoninhalten minskar blir hela kroppen och hjärnan pigg, vaken och aktiv. När det blir mörkt igen sätter melatoninproduktionen fart och du blir sömnig. Du mår bättre , orkar mer och blir naturligt trött på kvällen när du rör dig regelbundet.

Dessutom minskar stress, ångest och depression när du rör dig, vilket i sig gör att du sover bättre. Lagom mycket fysisk aktivitet för att du ska må bra är till exempel – minuters rask promenad om dagen. I en studie har man kunnat se ett samband mellan otillräcklig djupsömn och utmattning. Men andra har visat att utmattade personer har lika mycket djupsömn som andra.


Troligen finns ett samband mellan sömnkvalitet och utmattning, men vi vet inte hur än, säger John Axelsson. Om det är helt omöjligt är det faktiskt bättre att gå upp och göra något konkret till dess du blir trött nog för att sova. Försök att hitta en ritual för att falla i sömn som funkar för dig.


Det är mycket individuellt vad som fungerar bäst som sömnmedel.

Den verksamma substansen i Lunixen förbättrar både sömnkvalitet och motverkar sömnavbrott. Daglig användning över tid är att rekommendera för att behandlingen ska kunna bidra till ett ändrat sömnmönster och bättre sömnkvalitet. Effekten av behandlingen ökar gradvis och optimal effekt uppnås efter 2-veckor 2. De som har svårt att somna eller som är spända och uppe i varv, mår ofta bra av att ta ett kalcium- och magnesium- tillskott ca kl 20. Träning när som helst under dagen är bra för sömnen.


De som tränar strax intill läggdags har inte bättre sömnkvalitet – eller sämre – jämfört med de som tränar tidigare under dagen. Faktum verkar vara att träning ger en bättre sömn än att inte träna alls. Oavsett vilken tidpunkt på dygnet man än väljer att träna. Sammanfattningsvis såg forskarna att 2milligram l-teanin ger en bättre sömnkvalitet.


Man sover inte längre men bättre och känner sig mer utsövd. Inte heller blir man dåsig av aminosyran utan effekten kommer av dess avstressande, lugnande effekt. Det går utmärkt att ta l-teanin även dagtid om man är stressad och behöver varva ner.


Den mänskliga kroppen är en finurlig konstruktion som är bra på att hantera tillfälliga påfrestningar som exempelvis sömnbrist. Vi behöver inte (ännu en myt) ta igen förlorad sömn genom att sova fler timmar nästa natt utan kroppen tar igen sömnbristen genom en effektivare sömn och bättre sömnkvalitet nästkommande natt. Vi vet alla att sömnen är A och O för att må bra och orka med vardagen.


Dålig sömn och sömnproblem är ett stort hot mot folkhälsan och orsakar allt från stress och utmattningssyndrom till hjärtinfarkt. Läs mer om varför din sömn är så viktig!

Förbättra din sömnkvalitet och hälsa med Nordens populäraste tyngdtäcke redan idag. Sju tips för bättre sömnkvalitet 3. Skapa ett regelbundet sömnmönster. Du kan hjälpa din kropp att förstå när den ska sova genom att lägga dig om kvällarna och stiga upp om morgnarna ungefär samma tid varje dag. Skippa tupplurarna på dagtid. Gå hellre och lägg dig tidigt om kvällarna än att ta igen sömnen genom.


Du kanske tror att en sängfösare kan få dig att somna bättre , vilket visserligen kan stämma. Men sömnens kvalitet kommer under natten att vara mycket sämre. Ljud från mobilen stör din sömn.


Med en sämre sömnkvalitet blir du också tröttare dagen efter. Samma studier har visat att vissa livsmedel kan ha en bra effekt på sömnen eftersom de verkar på nervsystemet och stimulerar frisättningen av kemiska ämnen som melatonin och serotonin, vilka relaterar till avkoppling och bättre sömnkvalitet. Vilka livsmedel gör att man kan få bättre sömn? Få bättre sömnkvalitet med vår unika sömnskola! Har du svårt att somna, sover du oroligt eller vaknar utan att känna dig utvilad?


Med MåBra:s sömnskola kan du lösa problemen på egen hand – i ditt eget tempo! Täcket CURA Pearl är lämplig för alla och inte enbart för personer som har en försämrad sömnkvalitet eller med insomningssvårigheter. Vikttäckets tyngd och konstruktion gör att kroppen frigör hormonet Oxytocin som hjälper kroppen att koppla av och kan även bidra till en bättre djupsömn så du kan vakna upp utvilad. Samband mellan barns sömnkvalitet och omega-3.


Det verkar finnas ett samband mellan bra sömnkvalitet och högre värden av omega-3-fettsyror i blodet, speciellt den viktiga fettsyran DHA. Det visar en engelsk studie utförd vid Oxfords universitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg