måndag 23 januari 2017

Att känna sig ensam fast man inte är det

Köp Fast online på Svenssons. Ensamhet är svårt att definiera, det är en subjektiv upplevelse. Du kan känna dig ensam fast du är omgiven av människor. Andra känner sig inte ensamma , trots att de objektivt sett är det.


Den värsta känslan är när du inte valt ensamheten.

När du drömmer om ett samspel, men inte får det av olika skäl. En kärleksrelation hjälper inte alltid – det går att känna sig ohjälpligt ensam ändå. I tystnaden vid matbordet, i familjelivet och i sängen. Det är ännu värre än att vara ensam själv, säger Maria, 40.


Ibland är dessa vanor inte produktiva och gör så att vi känner oss skyldiga till att vi är ensamma ”, säger Bonior och föreslår att man gör någon av dessa saker nästa gång man känner sig ensam. Gör någon en tjänst ”En av de bästa sakerna man kan göra när man känner sig ensam är att hjälpa någon annan. Vissa omständigheter och vissa situationer kan göra att man känner sig ensam , trots att man i själva verket inte är det.


Om du tittar efter ordentligt i spegeln och omkring dig kommer du se att du inte alls är ensam.

När man känner känslan av ensamhet, kan tomrummet ta över. Kanske är man rädd för att inte ha någon vid sin sida. Känslan av att känna sig ensam kan vara tung att känna. En människa kan känna ensamhet fast man har människor omkring sig fulla med kärlek och omtanke. Sen jag blev sjuk i utmattning har jag mött så många människor i samma situation på nätet och i verkliga livet.


Det har gjort känslan av ensamhet och utsatthet mindre. Det är också vanligare än vad man tror att som ung känna sig ensam , utanför eller utstött på arbetsplatsen eller på studieplatsen. Skammen för den drabbade är ofta hög vilket gör att man inte berättar om sina känslor utan istället försöker man ofta täcka över det. Det är vanligt att ofrivillig ensamhet upplevs som ett bevis.


Oj vad jag blir förvånad av att det finns så mycket material och kommentarer. Det skulle ju inte behöva vara någon som är ensam eller inte behövd. Vad många inte vet är att de inte är ensamma om hur de känner , för att inte tala om faktumet att de kan råda bot på denna ensamhet själva. Tyvärr finns det inte bara en lösning på problemet ensamhet.


Att kasta sig iväg till en liten isolerad stuga i skogen och hålla sig där under lång tid är inget man måste utsätta sig för, det känns ofta alldeles för svårt. Det kan man göra i flera, mindre steg. Däremot kan man träna sig på att vara ensam hemma, först kortare stunder och sedan öka på tiden.


Ensamhet blir ett problem när man är ensam utan att ha valt det själv.

Man kanske känner att man saknar relationer som man egentligen vill ha, och någon att dela tankar och funderingar med. Man kan också känna sig ensam fast man är omgiven av människor, men där man känner att man inte passar in eller att ingen förstår en. Det handlar om att du känner att ” Det här kan jag inte dela med någon”. Som i en kärleksrelation – ju fler saker det finns ni inte kan prata om, desto mer ensam känner du dig.


Till slut hittar ni allt färre saker att tala om. Men ensamhet är också nödvändig, menar Per Johnsson. Det gör vi också titt som tätt. Här kommer våra bästa överlevnadstips. Var ensam i offentliga miljöer.


Att gå hemifrån och i stället sätta sig på ett stimmigt café gör SÅ mycket för välmåendet. Ljudet av lågmälda röster, skratt, stolar som skrapar mot golven och en mullrande kaffekvarn är. Det är inte alls ovanligt och tyvärr kan det leda till skuld och skam över att man inte borde känna sig ensam eller må dåligt när man har det bra för övrigt. Upplevelsen av ensamhet hör ihop de erfarenheter man har, ibland kan dessa vara kopplade till uppväxt och att man inte blivit sed bekräftad eller älskad. Att känna sig ensam är man inte ensam om.


Det är lätt att glömma att det inte är ett problem att vara ensam – det är inte ens något negativt. Det spelar ingen roll vad orsaken är. Det är något som vi har blivit ledda att tro, men det är inte sant. Har du någonsin upptäckt att något du lärt dig i slutänden visade sig vara något helt annat? Samma sak gäller ensamhet.


Sanningen är att du inte behöver vara. Att vara ensam är inte detsamma som att känna sig ensam och tvärtom, att känna sig ensam betyder inte tvunget att man inte har något sällskap. Engelskan är fiffigare där eftersom de har olika ord för det ”alone” och ”lonely” eller ”lonesome”, men i svenskan får vi nöja oss med ett och samma ord och det ger utrymme för lite egna tankar i ämnet.


Jag själv är förtidspensionerad och mitt liv är i stort sett slut, men ingenting jag vill komcentrera mig på, utan på det jag faktiskt KAN göra, och då ensam liksom. Det är tråkigt, men man får liksom svälja det och inte älta att man är väldigt ensam , utan koncentrera dig på VAD du kan göra når du är ensam istället. Vi vill alla bli älskade och många av oss är rädda för att bli ensamma.


Det här kan göra att vi ibland lite för lättvindigt väljer att gå in i en relation, som kanske egentligen inte är hundra procent bra. Vi väljer att inte se problemen eller känna efter för mycket – eftersom alternativet att vara ensamma känns så mycket värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg