torsdag 26 januari 2017

Hur ska man träffa den rätte

Se foton på gamla klasskamrater! Det där med baktanke är något som all form av dejting alltid tampas med. Hur ska man veta att den jag ska träffa har samma motiv som jag?


Men egentligen är det komiskt hur tjänster som Tinder får en massa skit för att det gör dejtandet mer ytligt. Som om dejting inte alltid har varit ytligt.

Så här många seriösa förhållanden måste du ha innan du träffar den RÄTTE. Som man önskar att första kärleken ska hålla. Du uppfylls av en övertygelse om att relationen kommer att vara för evigt, det känns helt enkelt självklart att det ska vara ni. Ofta kommer den här känslan väldigt tidigt i relationen – du bara vet. Den här punkten betyder inte att du måste gifta dig med personen, eller att du måste tro på äktenskapet som sådant.


Men är du helt villig och exalterad över att dela hela ditt liv med den här personen? Det är okej om du inte är det. Om du inte är redo för att engagera dig till hundra procent så ska du inte gå in i en relation.

Men hur mycket man är beredd att kompromissa på respektive området är det bara man själv som kan avgöra. De vi har starka band med är inblandade och man bestämmer hur man skall agera i sina möten, vad man skall väcka hos varandra, vad man skall hjälpa den andra att lära sig. Man kan ha karmiska band med sig sen många liv där man stött och blött samma utmaning, ofta växelvis och man får nya chanser att reagera annorlunda som att släppa. Den känslan, och vår kärlek, är obeskrivlig” fortsätter Stefan.


Han berättar att hans barn säger att de aldrig någonsin sett honom så här lycklig. Så dela gärna med er av era historier om hur ni träffade er rätte , hur det kändes. Att det är som en saga. För min del anser jag att det inte finns någon som är den rätte , men det finns absolut personer som man är mer kompatibel med än med andra. Det handlar om värderingar, humor, hur man vill att vardagen ska se ut och om man kan väva ihop sina enskilda och gemensamma livsmål.


När man träffar den rätta så vet man det garanterat. Men för att komma dit kommer du säkert ha träffat några av de här personerna. Hur vanligt är det att man handlar tvärtom, att man ”tar vad man får”? För många känns det så hemskt att vara ensam och då intalar man sig lätt att något känns bättre än vad som riktigt sant.


Man behöver inte bara prata. Du söker efter den rätte på fel ställen. Hur och var man träffas är mycket subjektivt men om du varit singel länge och inte har en aning om hur det ens ska gå till att träffa den rätte för just dig så är det dags att vidga vyerna.


Du anser ditt ex vara ditt livs kärlek.

Men går det att veta om personen man är tillsammans med är den rätte ? Och hur ska man veta om relationen man är i är den som varar för evigt? Nyheterringde därför upp Charlotte Sander, som är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten om det går att veta överhuvudtaget. Kanske är det tajming. Man möts i rätt ti på rätt plats, med samma idéer om hur det perfekta fredagsmyset ska vara. Vare sig man vill det eller inte.


Kan inte förstå hur jag ska kunna finna kärleken. Jag känner mig hopplös. Det första varade år, men det tog slut bland annat för att han var så svartsjuk.


Ett år senare träffar jag en man som vid den tidpunkten var gift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg