måndag 9 januari 2017

Ägglossning efter missfall

Tester avsedda för hemmabruk. Jag hade inte heller någon ägglossning efter mitt missfall. Kollade bra många gånger tyckte jag.


Men mensen kom ändå ca veckor senare, så den inträffade ju uppenbarligen. Och ägglossningen efter blev jag gravid igen!

Så den kommer komma, men är nog lite olika hur kroppen återställer sig. Ofta sker ägglossning igen cirka 2-veckor efter ett missfall. Blödning efter missfall. Normalt så upphör blödningen ett par veckor efter ett missfall. Nej, det stämmer inte.


Du kan försöka bli gravid direkt efter ett missfall om du vill det. Att bli gravid snabbt efter ett missfall ökar inte risken att få missfall igen.

Här kan du läsa mer: Är risken för missfall större om man har sex? När du haft en normal mens efter missfallet kan du räkna med att ägglossningen är igång. Prova ägglossningsstickor eller se efter tunn, klar lite seg flytning som förebådar ÄL. Visst kan ni ha sex igen när det slutat blöda. Min gyn läkare sa att jag skulle ha ägglossning inom dryga veckor efter mitt andra missfall , på efter besöket efter min medicinska abort , hon sa även att man bestämmer själv när man vill börja med att försöka igen , men rekommenderat är efter första mensen efter man slutat blöda.


Jag blödde bara dagar och har inte haft ont. Nu undrar jag när ägglossningen kommer igång igen? Innan har man ju vetat att det är ungefär dagar från första mensdagen och sen dagar senare kommer mens eller inte:) Men nu har man ingen koll! När fick ni ägglossning igen efter missfall ? Efter missfallet kan det ta lite ti men ägglossningen brukar komma igång några veckor efter att blödningar upphört. Att det tar tid beror på att graviditetshormonet måste försvinna helt ur kroppen innan hormonbalansen tillåter att ägglossningen startar om.


Om man haft ett missfall så är det inte högre risk att få missfall igen. De som läst avsnittet om missfall och spontan abort under graviditeten läste även om situationen efter missfall , när du har ägglossning och gjorde vårt test för att beräkna sin förväntade viktuppgång under graviditeten. Efter missfallet är det vanligt att bli erbjuden en undersökning hos läkaren efter 2-veckor, för att se om livmodern har dragit ihop sig.


Efter 6-veckor kan du återuppta ditt sexliv.

Om du är tveksam så fråga din läkare. Du bör undvika att bli gravid 2-månader efter missfallet. Efter ett missfall får man lov att bli gravid så snart man vill och känner sig psykologiskt redo. Redan vid första ägglossningen efter missfallet är livmodern beredd att ta emot en ny graviditet. Diskret frakt av Ägglossningstest!


Man har inte större risk för att få ett nytt missfall för att man blir gravid snart igen. För att peka ut ägglossning , rekommenderar Kippleys ta din basala kroppstemperatur inom tre dagar efter missfall varje dag vid samma tidpunkt. Ibland temperaturen kan vara hög under några dagar , men är bör så småningom släppa. En kvinnas basala kroppstemperaturen stiger ca grader direkt efter ägglossningen. Har nyligen fått missfall.


Lite mer än en vecka sedan nu och vi har pratat om att vi vill försöka så fort de går igen. Pratade med barnmorskan som sa att så fort man får ägglossnings så är det bara att försöka. Oavsett om jag fått en mens eller ej emellan MF och ägglossningen. Detta kallas för flytning. Denna flytning kan vi vid ägglossning bli mer trögflytande, trådig och lite svårare att torka bort.


Många beskriver det som lite rinnigt snor. När man inte har ägglossning är flytningarna ofta mindre slemmiga och mer vitaktig i din karaktär. Läs även: Ägglossning efter missfall.


Jag fick missfall blev gravid direkt och fick missfall igen =( Nu tänkte jag göra ägglossningstest för att ge graviditeten bästa förutsättingar (du kan beställa ägg och grav test på billigatester.se billigare än apoteket). Gjorde ett grav test idag, dagar efter missfallet , som va negativs. Nu senaste veckan är det mest som brunaktig flytning.


Det jag undrar över om man kan få ägglossning fast man fortfarande blöder eller med den brunaktiga flytningen jag har nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg