torsdag 5 januari 2017

Fluga på begravning

Få din fluga hemskickad med fri och snabb frakt från experterna på flugor i över år. Egen Svensk design i finaste materialen. Flugor i siden, ull och linne.


Snygga flugor för män i olika färger och modeller. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom kläder och accessoarer.

Slips på begravning - saker du bör känna till. Vit slips på begravning symboliserar att gästen är nära anhörig. Svart, mörkgrå eller mörkblå slips visar det motsatta, det vill säga att gästen inte har ett nära släktband till den avlidne. Svar: Just vad det gäller din klans dräkt kan jag inte svara på , den högtidsdräkt som finns lär säkert ha tillbehör för just sorg. Eftersom du nu väljer att bära svart kostym, är det en svart slips eller fluga som används till denna (om inte ljus klädsel påbjudits).


Kjolen bör alltid vara tillräckligt långt för att minimum täcka knäna. Till kjolen bör man alltid bära strumpbyxor.

Att gå helt barbent på en begravning är inte passande, oavsett om det är högsommar eller inte. Har de inte det så skulle jag ta något mörkt. Allt måste inte vara mörkt, vit skjorta brukar männen ha. Fluga vet jag inte om det passar sig, men det är bara min åsikt. Du kanske hittar något på nätet om du söker på Magdalena Ribbing och klädsel vid begravning.


Om de anhöriga önskar ljus klädsel på begravningen är det ett sätt att säga att man ber begravningsgästerna lämna de svarta kläderna kvar hemma i garderoben. Man klär sig då i en annan valfri färg. Klädseln vid begravningar kan variera en hel del och i överlag så är det inte lika strikt klädkod som det var förr. Det är dock viktigt att visa respekt för den avlidne genom att lägga ner tid och omtanke på sin klädsel. När man ska gå på begravning , vill man klä sig rätt.


Det enda som finns noterat är att den vita slipsen på begravningen byttes mot en svart tiden efteråt. Ska du på ett bröllop? Här kan du köpa en svart slips.


Men var går då gränsen och hur hårt ska vi hålla på dessa traditioner? Gränserna är luddiga och om inte begravningen är strikt formell går det att kringgå reglerna. Kläder på begravning , vett och etikett : Det kan vara svårt att som gäst på begravning veta hur du ska klä dig.

Råd om närmast anhörig och vilken slips som ska bäras mm. Klädsel för islam, judisk och borgerliga avsked. Läs mer här och undrar du om något?


Klicka på Ställ en fråga om vett och etikett. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom kläder och accessoarer. Hur formellt man behöver klä sig på begravningar varierar.


Men även när det inte finns några uttalade krav om begravningsklädsel, kan det kännas bra att klä upp sig. Det är dels ett sätt att förbereda sig själv inför begravningen , dels ett sätt att visa respekt och sitt deltagande. Att begravningar blir mer och mer personliga är en utveckling som vi har sett tydligt de senaste åren. Valet av begravningskläder kan också variera mycket. I stället för döden, hamnar personen och det liv han eller hon levde i fokus.


Något vi på Fonus uppmuntrar till, berättar kundrådgivare Cecilia Stenberg. Vi får många frågor om hur man som gäst på en begravning ska bete sig. Vad ska jag ha på mig? När ska jag komma till kyrkan?


Får jag ta kort under begravningen ? Här tar vi upp några av de vanligaste frågeställningarna om vad som gäller när du går på en begravning. På en del platser kan det dröja ytterligare några veckor. Får man ha kistan öppen under begravningen ? Ja, men anhöriga och officianten bör diskutera detta. Måste en begravning ske i kyrka eller kapell?


Tips och råd för dig som ska gå på en begravning – allt du behöver tänka på som gäst på en begravning. Information om klädsel, klädkoder, blomsterarrangemang och minnesgåvor hittar du på våra sida. Välkommen till Fonus – Sveriges mest anlitade begravningsbyrå.


Efter att begravningen har ägt rum hissas flaggan i topp. Den kan halas ner omgående eller vid gängse tid. En vimpel halas aldrig på halv stång. På fasadstänger ska flaggan befinna sig mitt på stången.


Förr så skulle männen vara klädda i frack med vit skjorta och svart fluga. Idag anses den korrekta begravningsklädseln för män att vara svart kostym, vit skjorta med svart eller vit slips, svarta skor och strumpor, svart rock, svarta handskar och vit halsduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg