måndag 23 januari 2017

Alcudia gamla staden

Lågpriser på hotell i Alcudia. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Gör resan till Alcudia oförglömlig.


Boka de bästa rundturerna och aktiviteterna. Praktisk avbokning och kundtjänst dygnet runt. Alcudia delas egentligen in i tre delar: Alcudia stad. Den ursprungliga delen, Alcudia stad , brukar uppfattas som något sömnig och den hittar man några kilometer inåt land.


Alcudia stad är omringat av en stadsmur som kom till något senare efter morernas invasion, som var de som byggde upp staden Alcudia. Kungen Jakob den II av Mallorca beordrade byggnationen av muren för att skydda staden och ön mot attacker. Den uppfördes i renässansstil och just nu utförs det restaurationsarbeten med denna. Res gärna till Alcudia på badsemester tillsammans med dina barn.


Alcudia gamla staden

Där är underbara stränder och ett rikt familjeliv. Men glöm inte bort att ta er till gamla stan! Här är gott om restauranger med härliga innergårdar som man inte får missa. Passa även på att utforska de gamla murarna och andra historiska monument i Alcudia medans du är där.


Bor du i Alcuida’s närområde finns det regelbundna bussar, exempelvis från den staden Pollenca. Vistas du i Port de Alcudia kan du hyra en cykel och cykla till gamla stan för att besöka marknaden. Men staden har också en härlig gammal stad med pittoreska smala slingrande gator och vackra gamla byggnader.


Alcudia gamla staden

Kom hit och få en känsla av hur det var här förr i tiden. Staden får inte förväxlas med den så populära semesterorten Port d’ Alcudia , som ursprungligen grundades som hamnstad för gamla Alcudia. Upptäck historia i alla hörn och se fornlämningar av romerska städer , tempelmurar och slott utspridda över hela kommunen.


Huvudgatan är Carretera Dárta som går bakom strandhotellen. Om du vill njuta av bad och sol så behöver du inte lära dig bussturer eller hyra bil. Allt finns inom gångavstånd (till och med bergstoppen Puig Sant Marti).


Här finns allt från hotellkomplex med stora poolområden till mindre lägenhetshotell. I Alcudia stad finns det lite mer traditionella och genuina hotell i området kring gamla stan. I trakten kring de gamla romerska ruinerna skapades en större lantegendom. Platsen på kullen fick det arabiska namnet Alcúdia som just betyder på kullen. Jaume I av Aragonien besegra morerna och överta Mallorca.


Det turkosa vattnet och den långgrunda stranden gör Alcúdia till ett ypperligt resmål för barnfamiljer som längtar efter sol, bad och vajande palmer. Läs riktiga recensioner - boka nu! Alcúdia är en gammal stad som grundades av romarna och att staden har anor från medeltiden illustreras tydligt av den stenmur som omger de äldre delarna av staden.


Alcúdia är en ljuvlig historisk stad , som är perfekt för att njuta av ett familjeliv i solen. Den gamla staden Alcúdia omges av en medeltida vägg, och det finns även en gammal, romersk teater i utkanten av staden. Alcudia lockar många svenskar och är med km lång sandstrand den största badorten på Mallorca.


Stranden sträcker sig ända bort till Can Picafort. Spaniens minsta romerska amfiteater ligger faktiskt i Alcúdia – cirka en kilometer från staden mot hamnen. Amfiteatern, tillsammans med ett forum och flera små hus, är del av den antika romerska staden Pollentia som under Romarrikets existens användes som nekropol (gravplats), och du kan fortfarande se vad som återstår av de gamla gravarna. Alcudia på öns nordkust är barnfamiljernas absoluta favorit! Alcudia är med sina fina långrunda stranden är en riktig familjefavorit.


I den charmiga gamla staden , grundad av romarna, lever man sitt stillsamma vardagsliv och i hamnen Puerto de Alcudia ligger fiskebåtar och fritidsbåtar tätt. Fem kilometer från hamnen, bland grönska och lummiga trädgårdar, ligger den trevliga semesterorten Playa de Muro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg