tisdag 10 januari 2017

Förkalkyl och efterkalkyl

En efterkalkyl kan ge bättre förutsättningar för förkalkyler i framtiden. När en efterkalkyl upprättas har oftast insamlingen av grunddata blivit mer av en rutin i företaget. En förkalkyl är ett beslutsunderlag och upprättas innan det att ett beslut fattas. I en förkalkyl kan det finnas stor osäkerhet.


Beräkning i efterhand av kostnaderna för en produkt (eller annat) och då med det verkliga utfallet (tidsåtgång, materialåtgång mm) som underlag. Förening som har till syfte att främja medlemmarnas ekonomiska intressen.

Glöm inte att i framtiden göra efterkalkyler. Genom att lära sig av efterkalkylen blir det framtida kalkylarbetet ännu bättre och säkrare. Vad är förkalkyl och efterkalkyl ? Inom självkostnadskalkyl kan också en förkalkyl och efterkalkyl upprättas.


Förkalkyl är när man gör en uppskattning om t. En självkostnadskalkyl används både som förkalkyl och efterkalkyl och kan utgöra underlag för prissättningsbeslut, lagervärdering eller lönsamhetsanalyser. I en självkostnadskalkyl används kostnadsbegreppen direkta kostnader och indirekta kostnader. En beräknad och lagrad förkalkyl på en artikel är viktig för att grundläggande funktionalitet i systemet ska gå att nyttja, som att se lagervärde, täckningsbidrag, m. Sammanfattning : En kalkylavvikelse kan uppstå vid jämförelse mellan förkalkylen och efterkalkylen på en order.

Detta examensarbetet avser att undersöka vilka orsaker som kan ligga bakom en kalkylavvikelse. Lärdomarna från efterkalkylen gör att företaget kan bli bättre på att förkalkylera. Större avvikelser ska analyseras och följas upp. Begrepp inom kalkylering. Problemen idag är ofta att hålla äldre förkalkyler à jour med ändringar av olika slag, både sådana som avser nya priser på material, arbete och andra produktionsresurser och sådana som avser konstruktion och tillverkning.


Kalkylerna kan vara många och tidsödande att utföra. Det finns en aktuell förkalkyl och två efterkalkyler för varje åtgärd. Totalt kommer studien att använda information från sex kalkyler. Om du köper och säljer varor är mitt tips att du gör en väl genomtänkt förkalkyl och en eller flera efterkalkyler.


Ovanpå din kalkylkostnad lägger du den vinst du vill ha eller beräknar att du kan ta ut och får. Det första steget i analysen var att studera förkalkyler och försöka slå fast träffsäkerheten i dessa, samt vilken inverkan förkalkylen har på det slutgiltiga resultatet. Hur kan jag lära av efterkalkylen ? Genom att analysera och utvärdera olika resultat lär du dig att få up ögonen för större avvikelser. Uppsatser om EFTERKALKYL. Med denna parameter dras legokostnaden från tillverkningskostnaden innan AFFO-påslaget räknas ut.


Läs mer oGrundläggande begrepp Nollpunkten och resultatdiagram. Resultatet värderas och jämförs med förkalkyl och efterkalkyl. Sara Mejtoft, universitetsadjunkt sara.

Det är ibland lätt att göra förkalkyler och sen vara nöjd så länge företaget visar vinst. Det är dock minst lika viktigt att göra efterkalkyler , i synnerhet när man har flera produkter, för att se vad utfallet blev på er förkalkyl. Efterkalkylen anger de konstaterade kostnaderna och intäkterna för kalkylobjektet. Efterkalkyl kontra förkalkyl Verklig kontra planerad leveranstid Analys av projektförloppet Milstolpar och beslutspunkter Tidsplanen Resurser Resursbehovsplan Anskaffning, krafhantering och avtal Levererades rätt kvalitet, i tid och till rätt kostnad Riskhantering Verifiering av resultat Projektgranskningar Kommunikation och rutiner.


Vid anbudsgivning och introduktion av ny produkt. Etterkalkyl - görs i efterhand när besluten har genomförts, och följer upp och analyserar faktiska kostnader och intäkter. Kostnad för tornsilo och limpa finns dock i prislistan och kan lätt läggas in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg