fredag 12 augusti 2016

Ligga med thailändska

Jag visste att han ville ligga med mig också, och jag var okej med det. Men han var lite äldre så det gick inte riktigt. Jag fick ta hand om honom på annat sätt. Då hade de dessförinnan varit ute och shoppat. San fick vad hon pekade på.


Kläder, underkläder, parfym.

På kvällen gick de på fin restaurang. Och vad hade vi själva gått med på? Det snackas Drake, Mwuana och att bli grindad på på scen. Alltså den här convon blev sanslös!


Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Passa dig för thai-horor. Det är inte alltid de är kvinnor. Tro en som vet, jag har varit där två gånger.

Inte för att jag legat med en hora, men jag var i ett sånt kvarter och såg den bästa thai-röven jag sett. Oftast klädda i traditionella thailändska kläder och med karakteristisk gammaldags hårknut. Rak-Yom (รัก-ยม), visar sig som två små pojkar. Phii taa boo (ผีตาโบ๋), ett blint spöke med hålor till ögon. Phii ka (ผีกะ), ett glupskt spöke.


Hit kommer studenter från hela världen för att lära sig thailändska i en skön och avslappnad atmosfär. Chulalongkorn åkte bland annat ångbåt på Indalsälven från Bispgården i Ragunda kommun ner till Sundsvall. Den thailändska Onshore baht (THB) är det vardagliga valuta som används för att köpa varor och tjänster i Thailand.


Den thailändska regeringen har satt begränsningar för valutahandel med andra länder för att begränsa valutaspekulationer. Offshore banker (banker utanför Thailand) kan inte byta THB med utländsk valuta. Med en kurs i thailändska får du ut mer av din thailandsresa. En kurs i thailändska ger dig möjligheter att göra dig förstådd på det thailändska språket.


Ta chansen att gå en thaikurs och upptäck hur surret av tidigare obegripliga thailändska ord steg för steg förvandlas till begripliga meningar. Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas? Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.


Din lärare har thailändska som modersmål eller har bott en längre tid i Thailand. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

I thailändska använder man sig av totalt fem stycken olika tonarter. Dessa är fallande, låg , medel, hög och stigande ton. Tillväxten låg på ca i genomsnitt.


Thailändska förkortas till thai som sägs tillhöra gruppen tai-kadaispråk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg