onsdag 31 augusti 2016

Existentiella samtal utbildning

Existentiella samtal utbildning

Utbildningen i existentiell coaching ger dig kunskap i konsten att föra ett existentiellt samtal , som du därefter kan integrera och komplettera med din nuvarande praxis. Genom föreläsningar, litteraturstudier, seminarier och grupparbeten fördjupas din existentiella kompetens. I utbildningen ingår klient-arbete under handledning i grupp.


Välkommen till min privata praktik i Stockholm-Vasastan där jag erbjuder existentiella samtal i olika former såsom psykoterapi, vägledning, coaching och handledning. Det existentiella samtalet. En plats för nyfikenhet och ambitioner med utbildningar som förbereder för framtiden.


Denna modul fokuserar ytterligare på förutsättningarna för existentiella samtal då dessa sker i form av samtalsserier när människor befinner sig i svårare existentiella kriser. Under kursen går vi igenom grunderna i den existentiella filosofin och psykologin och klargör utifrån de olika perspektiven centrala begrepp som möte, relation, samtal och vägledning: Vad är ett möte, en relation och ett samtal i en existentiell vägledning. Vad innebär dialog, monolog, duolog, direkt- och indirekt kommunikation. Kursen kan läsas fristående eller som första delen i denna utbildning. Eftersom utbildningen i existentiella samtal och coaching är en vidareutbildning bör deltagarna redan ha professionell erfarenhet av samtal.


Det innebär att den som söker har en utbildning där det ingår samtal eller erfarenhet från ett yrke där samtalet är en viktig del av arbetet. Kursen Livet och Hälsan är ett samarbete mellan Studieförbundet, Bilda och Förbundet S:t Lukas. För kursen används åtta begrepp för att beskriva existentiell hälsa, som Världshälsoorganisationen skapat för ett mätinstrument.


Sällskapet för existentiell psykoterapi är en ideell förening, vars ändamål är att främja existentiella perspektiv och existentiell psykoterapi och psykologi, vara en aktiv röst i samhället och utgöra ett forum för existentiell praktik och teori. Välkommen att botanisera, gå med i föreningen och delta i samtalet. Kanske vill du använda kunskaperna i din nuvarande yrkesroll, eller så tänker du dig en framtid där du mer specifikt ägnar dig åt olika former av existentiella samtal. Utbildningen pågår under minst två år och innehåller existentiell filosofi, psykologi och samtalsmetodik. Den motsvarar högskolepoäng.


Den existentiella samtalspartnern är i relation till klienten inte en expert, varken på mänskligt liv i största allmänhet eller klientens i synnerhet. Istället erbjuder hon ett utforskande samtal utifrån sin kompetens i existentiell filosofi och fenomenologisk samtalsmetodik med klientens fråga i centrum. Föredrag och samtal om åtta dimensioner av existentiell hälsa, de dimensioner som enligt WHO:s folkhälsoundersökningar påverkar självskattad psykisk och fysisk hälsa på ett positivt sätt.


Hur samtalar vi så att vi i allt högre grad kan ta vara på livet, bli levandegjorda? För att veta om den existentiella terapin kan hjälpa dig vidare i livet så boka ett första bedömningssamtal. Vid ett första möte får bägge parter möjlighet att undersöka om det finns förutsättningar för att starta en existentiell terapi eller att börja i en existentiell samtalsgrupp.


Existentiella samtal utbildning

När livet är svårt kan det vara viktigt att möta en erfaren person som lyssnar och tar dig på allvar. Någon som har kunskap om och erfarenhet av livet, men som inte är familjemedlem, arbetskamrat eller vän. Det är denna överlevnadsinriktade identifikationsprocess som genererar de problem som behöver läkas. Jag erbjuder tid för samtal. Läsaren förstår att det existentiella samtalet till stor del handlar om vilken människosyn man har.


Certifiering av existentiella samtalsledare och coacher. VILKA För att gå certifieringsprogrammet ska du ha gått grundkurs i existentiell coaching. HUR Utbildningen består av handledning med existentiell filosofisk fördjupning. Förutom samtal kommer du också få läsa filosofiska texter som har anknytning till ditt klientarbete. Det rör upplevelser av förtvivlan och desperata situationer såsom vid separation, sorg och förlust, allvarlig sjukdom hos en anhörig eller hos en själv samt efter dramatiska.


Precis som vädret och årstiderna växlar, växlar omständigheterna i våra liv. Vi lever med snabba förändringar i vår omvärl samtidigt som vi möter det som är livets villkor. Emmy van Deurzen betonar vikten av att utgå från det pågående samtalet och från klientens egna beskrivningar av sina upplevelser.


Ramen för det existentiella samtalet byggs upp genom att låta klienten reflektera över sina grundläggande värderingar och antaganden, och utforska vad de betyder för olika områden i livet. Existentiella samtal – samtal om livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg