torsdag 11 augusti 2016

Fina verser till en vän

Behöver du förslag för dikter om vänskap? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat flera fina vänskapsdikter. Dikter om vänskap – Dikt av 12.


Det finns så mycket du inte kan se.

Som tanken på dig kan få mig att le. Fina ord om vänskap, fin dikt till en vän , dikter om vänskap, vänskap dikter, vänskaplig dikter, Alla hjärtans dag hälsningar, Alla hjärtans dag dikter, kärleksdikter för din älskade på Valentindagen, Valentindagen dikter till din vän , vänskapsdikter på vändagen, kompisdikter, vändagen dikt till din kompis, poesi för kompis. Hälsningstexter till sista avskedet, begravningsdikter till sorg, vackra verser och rim till begravningen, minnesverser vid dödsfall, textförslag till begravningsannonser, minnesverser till dödsannonser, minnesverser vid begravningen, minnesverser för begravningen och minnesor dikt om sorg, dikt om döden, dikter sorg dö deltar i. Letar du efter kortare texter såsom en eller två meningar kanske en variant av en kondoleans passar bättre. Om du har begravningsdikter som du vill dela med dig av kan du skicka dem till oss så publicerar vi den här.


En hand är mera värd än många tusen ord En vän är mera värd än allt på denna jor och ömhet är en källa som ej får rinna bort, och frysa ned och bli till is för livet är så kort. Skicka in din begravningsdikt. Att våga gråta Att våga le Att visa värme Att våga ge lite av sin inre själ Omtanke, ömhet, Att vilja någon annan.

En vän som du inte många får ha En som med glädje kan säga vad var det jag sa När jag gjort nåt dumt och hamnat i gräl Av många, knepiga och olika skäl. Versen brukar vanligtvis kombineras med en begravningssymbol vilken beskriver den avlidne i bild. I dödsannonsen bjuder man normalt också in till begravningen och den efterföljande minnesstunden. Verser i dödsannonser utgör den större delen av annonsen och många tycker därför den är ett viktigt inslag.


Hedra minnet av en vän eller anhörig som gått bort. Här har vi samlat passande minneshälsningar, verser och dikter till begravningen. Kolla också: Text till födelsedagskort – Citat om älder – Roliga grattishälsningar. Födelsedagsrim – Dikt av 16.


Bland årets alla dagar finns en särskilt viktig dag – den dagen då du föddes som blev början. En ros fäller sakta bladen Ett ljus brinner stilla ut En flämtande livslåga slocknar En arbetsfylld levnad är slut. Sov till vindarnas smekande sång Sov under grönskans mjuka fång Sov ifrån sorgen, oro och strid Sov i underbar frid. Falska vänner är som löv, finns överallt. Men stark och ren och som aldrig sviker.


Gud steg sakta fram till bädden, löste stilla själens band. Bar den med sig upp mot ljuset, till det stora fridens land. Det är tid för en lång resa, en färd till ett annat lan ett land som finns i vårt inre.


Min svågers bror gick bort i söndags natt och jag känner att jag vill skriva något vackert.

Men just nu står det helt stilla. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. När du år och vänner fylla Vill vi passa på att hylla. För hyllningars föremål av hjärtat dricker vi en skål.


Hur gammal skulle du vara om du inte visste hur gammal du är? Kom ihåg att varje år som du fyller, räkna din ålder i vänner och inte i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg