måndag 29 augusti 2016

Ord till tröst vid dödsfall

Skicka blommor med Interflora, vi har ett stort utbud av vackra buketter! Ordspråk om Tröst och citat om Tröst - Sveriges största samling ordspråk och citat! Klart står dock att det finns många fina alternativ till jag beklagar sorgen varför vi också valt att framhäva dessa i listorna ovan. Som alltid när det kommer till att stötta människor i vår närhet är det dock inte orden som är det viktigaste.


Begravningsdikter kan användas vid ett flertal tillfällen i samband med en begravning. De kan användas i dödsannonsen, i programbladet till begravningen, på kort till begravningsblommor, vid kondoleanser och de kan även läsas upp under själva begravningsceremonin eller under minnesstunden.

Minnesverser vid dödsfall , minnesvers dödannons, minnesverser till dödsannonser, minnesverser vid begravningen, begravningsverser, sorge vers, minnesverser till. Den skriftliga kondoleansen kan vara en personligt skriven hälsning. Vanligt är att man i ord beklagar dödsfallet Tillsammans med den skriftliga kondoleansen är det även lämpligt att ha blommor. En kondoleans behöver inte vara skriftlig, ett deltagande genom att hjälpa till med något kring begravningen är också ett sätt att kondolera. Med inspiration av tidningen Prevention listar vi fem saker att tänka på om du vill ge tröst som verkligen hjälper.


Det viktigaste är att du finns där. Att du tar dig tid att lyssna och försöka förstå är mycket viktigare än att komma med lösningar och svar. Så var inte rädd för att inte räcka till.


INFRYST – motsatsen till utbränd.

Infryst är ändå ett obehagligt ord. VIOISMEN – det är den rörelse som omfattar VI. Vackra tankar och tröstande ord. Det är alltså allt annat än ensamt. Sov du lilla vide , än så är det vinter.


Om du tänker gå till begravningen och vill göra något extra – kanske från din familj, syskonen, släkten eller föreningen – så kan du ta med en bukett eller en krans med ett kransband. Då behöver du ett budskap som riktar sig till den bortgångne. Här är några förslag: Jag handtextar band till krans och bukett.


Alla dessa uttryck sägs såklart i all välmening, och det är bättre att säga några klumpiga och tafatta ord av medkänsla än att stå och fundera på hur orden kommer ut ur munnen. Men som sörjande är det mycket tveksamt om man kan ta till sig orden och finna någon som helst tröst i dem. Just då är det kanske bara tomma ord för dem. När mitt hjärta är fullt av bekymmer gör din tröst mig glad. Guds nåd är en evig källa till tröst.


Därför sätter jag mig här, alldeles tyst, vid fönstret. Jag vet att du både vill och inte vill vara ensam just nu. Det kan hjälpa dig att komma vidare i sorgen. Du kan till exempel boka ett samtal med personalen som tog hand om personen. Det brukar vara bra att vara med i ceremonier för att ta farväl av den som har dött, till exempel en begravning.


Ritualen och minnet av den kan hjälpa till att göra så att det som har hänt känns mer verkligt.

Till begravningsprogrammet, i dödsannonsen eller på kort till blomsterkransen kan det vara fint att skriva några väl valda ord eller en fin begravningsdikt. Letar du efter kortare texter såsom en eller två meningar kanske en variant av en kondoleans passar bättre. Hälsningstexter till sista avskedet, begravningsdikter till sorg, vackra verser och rim till begravningen, minnesverser vid dödsfall , textförslag till begravningsannonser, minnesverser till dödsannonser, minnesverser vid begravningen, minnesverser för begravningen och minnesor dikt om sorg, dikt om döden, dikter sorg dö deltar i. Skrivna ord att ta till när de talade orden kanske inte riktigt vill sig, när de snudd på smakar fel innan de stapplande försöken till något slags tröst och medkänsla ens lämnat munnen. Ljuslösa ord som våra hjärtan lyssnar till – öppna.


Naket öppna mot varann och tystnaden. Förtrollningen viker aldrig. Tystnaden är full av ord. I din hand ligger hela din fruktan samlad. Ord tillhör förgängelsen.


Men ögats lycka är ovan handen. Och själen känner bara sina drömmar. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg