onsdag 24 augusti 2016

Gravid är det säkert att flyga

Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. Pålitligt, snabbt och bekvämt, kolla här nu!


GigaPromo is the site to compare Att A! Om du är gravid eller planerar att bli gravid bör du inte besöka områden med pågående smittrisk för zikavirus.

Måste du ändå åka är det extra viktigt att du skyddar dig mot myggstick. Prata med en läkare om du är gravid och planerar att resa till ett land där det kan finnas zikavirus eftersom det finns risk för fosterskador. Kan gravida kvinnor flyga ? Under graviditeten är det många som undrar om det är okej att flyga när man är gravid.


Rädslan kommer ofta från tanken på att tryckförändringarna i planet ska kunna sätta igång förlossningen eller att de kan skada fostret. Det är omöjligt för dig att veta hur du kommer att må i vecka 1 2 eller 38. Flyga , oavsett hur kul det är att ha en semester att se fram emot, kan visa sig vara det absolut sista du vill när du är gravid !

Det är vanligtvis säkert att flyga medan du är gravid och det bör inte skada ditt barn om graviditeten är enkel. Vad ska jag göra innan du flyger? Vanligtvis är besvären värst i slutet av graviditeten. Många gravida blir hjälpta av att bära stödstrumpor i dagligen, och framför allt om man ska flyga – även kortare sträckor. Kontakta alltid din barnmorska innan avresa för att kontrollera att det är säkert för dig att resa.


Här kan du läsa mer om att resa och flyga gravid. Saken är den att vi bokat en resa i augusti, (detta var innan vi visste att jag var gravid ). Detta blir ju alldeles för sent att resa, så därför funderar vi på att boka om resan till maj-juni istället. Vi va en vecka i Turkiet, kom hem förra veckan. Flygningeb dig va i vecka och hem då 21. Det är inte farligt att flyga för ett litet förhöjt blodtryck,många högtryckare flyger flygplan, det är inte heller större risk för att blodtrycket ska bli högre bara för att man är gravid och flyger.


Vi har kunnat läsa om flera flygkrascher på sistone. Men det är trots allt väldigt säkert att flyga. Här är saker som gör att du kan fortsätta. Det finns ingen anledning att inte åka bil när du är gravid , förutsatt att du planerar extra pauser för toalettbesök och för att kuna sträcka på benen.


Längre fram i graviditeten är det kanske bättre att låta din partner köra, för att undvika att magen kommer för nära ratten.

Gå med i Liberoklubben och ta del av artiklar om graviditet, familj och barns utveckling. Det vanligaste är att du inte får flyga under graviditetens sista två månader. Flygbolagen har olika bestämmelser för vad som gäller för dig som gravid , så du bör alltid fråga flygbolagen eller resebyrån vad som gäller just för din resa.


Att flyga är ett av de allra säkraste sätten att transportera sig på. Man kanske kan tycka att det är läskigt att vara så långt upp i luften och att en olycka skall hända, men att sätta sig i en bil och köra i vardagstrafik är en mycket högre riskfaktor. Bästa tiden att Hit Skies. Mellan vecka och 2 förväntansfulla mammor är mer benägna att ha hög energi och mindre graviditetsillamående, och fortfarande känner mobil.


Säkerheten har dock varken varit gratis eller bara uppkommit av sig själv. Nåt annat som är bra att veta är att man bör skaffa ett intyg från sin barnmorska där det står att man får flyga. På mitt intyg står det att min graviditet har varit normal, att mina värden är bra, mitt BF och att jag får ”travel by air”. Jag behövde aldrig visa upp intyget, men vet andra som fått göra det.


Om det är mindre än åtta veckor kvar till beräknad förlossning får du inte flyga alls. Kontrollerar dina försäkringar innan du reser. Innan du reser är det extra viktigt för dig som är gravid att du tar reda på vad som gäller om du till exempel skulle behöva vård i samband med graviditeten och din resa.


Andra kräver att den blivande mamman skriver på ett papper som i princip innebär att flygbolaget avsäger sig allt ansvar och kostnader för incidenter under flygningen som beror på problem med graviditeten. Allt det här behöver man ta hänsyn till när man är gravid och ska åka utomlands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg