tisdag 16 augusti 2016

Starta eget som massör

Vi guidar dig till allt du behöver veta i uppstarten. Massör som vill starta eget ! Jag skulle vilja starta en enskildfirma och vet inte riktigt hur jag ska gå till väga eller vilka man vänder sig till för rådgivning. Hur fungerar FA-skattsedel ? Jag funderar på att starta eget som massör. Har förstås tänkt att utbilda mig och certifiera mig MEN.


Starta eget som massör

Jag hade tänk att börja genom att gå en snabb utbildning som ger ett diplom. För att se hur det går och om jag kan tjäna pengar innan jag lägger ner massa pengar på en certifikat utbildning. Jag tycker att det senaste året har gått väldigt bra. Jag har några massager här hemma i Skärstad i veckan plus att jag ger massage till personalen på två företag i Vimmerby. Det kan du göra närsomhelst, även om det dröjer innan du registrerar dig för f-skatt.


När du väl startar med näringsverksamheten så reggar du hos skatteveket. Jag jobbar själv som massör i eget. Stöd till start av näringsverksamhet är för dig som vill starta ett företag, på egen hand eller tillsammans med andra.


Förutsättningen för att du ska få stödet är att din affärsidé är lönsam och kan försörja dig på lång sikt. Du behöver vara inskriven som arbetssökande hos oss. Sveriges enda oberoende tidskrift för småföretagare och för dig som funderar på att starta eget.


Hon flyttade arbetsplatsen dit kunderna är – som massör. Hos Arbetsförmedlingen kallar man formellt bidraget och programmet för ” stöd vid start av näringsverksamhet ”, men då det är känt som starta eget -bidrag i folkmun så är det termen vi använder oss av i den här artikeln. Om du vill bli frisör, hårstylist eller starta egen hårsalong är det relativt oberoende av ekonomisk nedgång och ”dåliga tider”. När folk ska spara pengar kanske man går lite mer sällan till frisören men det är inte många som vågar sig på att utföra detta arbete själv.


Starta eget som massör

Tänk på att inte beställa trycksaker, skyltar eller liknande förrän registreringen av ditt företagsnamn är klar. Om du vill ha ett domännamn med samma namn som ditt företag, ska du tänka på att registrera domännamnet så fort som möjligt när ditt företagsnamn har blivit registrerat av Bolagsverket. Verksamt är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som ska starta , redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag. Störst på webbaserad bokföring. Enkelt och lättanvänt!


Orderbekräftelser och följesedlar. Särskilda stöd för kvinnor som vill starta eget finns i flera kommuner i Sverige. Hör av dig till arbetsförmedlingen på din ort för att höra med om starta eget bidrag för kvinnor.


Vad innebär det att starta eget ? Att starta eget företag innebär allt ifrån att bli sin egen arbetsgivare i ett enmansföretag, till att ha ett större företag med flera anställda. Kanske har du funderat på att hyra ut dig själv och dina kompetenser som egenkonsult? Eller starta ett kafé ihop med en kompis?


Eftersom jag tränar mycket själv är jag intresserad av musklernas uppbyggnad och vid eventuella evenemang som vid Rocksjön kan jag bistå med min hjälp, berättar Louise. Här kan du läsa om varför konsultuppdrag kan var mer lönsamt än att vara anställd. Som diplomerad massör kan man utföra helkroppsmassage, halvkroppsmassage, ansiktsmassage, fotmassage, handmassage mm. Starta eget företag är det många som drömmer om. Man kan starta eget , arbeta utomlands, på kryssningsfartyg, på SPA eller med företagsmassage.


Man kan alltid ta igen missade lektioner på nästa kurs. Verksamheten som jag startar kommer jag förmodligen, åtminstone till en början, arbeta med på sidan av mitt ordinariejobb. Jag vill alltså starta mjukt och inte lägga ner mycket pengar på att verkställa en affärsidé.


Jag har ingen aning om vad jag vill starta för verksamhet men jag har intresserat mig för webbshoppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg