torsdag 18 augusti 2016

Kvinnodagen dikt

Dikter till en kvinna. Här hittar du många dikter , som du kan använda för. Kvinnodagen dikter , dikt på Kvinnodagen , Kvinnodagen vykort, Kvinnodagen animerade bilder. En blogg om frösådder och odlingsvärda växter som även trivs i kallare klimat. Skicka fint gratis animerade kvinnodag kort (e-kort, elektroniska kvinnodag kort, digitala kvinnodagskort) till dina vänner.


Kvinnodagen dikt

Internationella Kvinnodagen mars. Webbplatsen använder cookies och sparar ditt namn, e-postadress och IP-nummer för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Vackra och roliga nyårsdikter, nyårspoesi, nyårsrim, nyårspoem vid nyår och nyårsverser, texter om nyår. Så här på internationella kvinnodagen brukar det dyka upp ett antal ”Grattis alla härliga kvinnor på ER dag! Att jag när jag är ute på kvällen inte ”bara” behöver oroa mig för att bli misshandlad och rånad utan även för att bli våldtagen.


Varje år i varje land skulle man på samma dag fira en kvinnodag under parollen: Rösträtt för kvinnor skall ena vår styrka i kampen för socialism. Johanna Wester föreläser, därefter blir det bland annat film, fokus på sociala medier och kreativ workshop där elever skapar poesi för en hållbar framtid. Ta med dig poesi - vi läser egna och andras dikter för varandra! Anita Wallberg kommer även att prata om kvinnojoursarbete. Arrangörer är: Föreningen Norden, Studieförbundet V uxenskolan och Lysekils stadsbibliotek.


Kvinnodagen dikt

En dikt kvinnodagen till ära Behåll dina rosor duka av bordet istället Behåll dina rosor ljug lite mindre istället Behåll dina rosor hör vad jag. I stället för dagens visdomsor blir det en hel dikt. Det är ju internationella kvinnodagen idag och jag tycker att den här passar bra. En liten pojke frågade sin mor: Varför gråter du? För att jag är kvinna”, svarade hon honom.


Det förstår jag inte, svarade han. Hans mor gav honom en kram och sa: och det kommer du heller aldrig. Den internationella kvinnodagen skapades av den tyska kommunisten Clara Zetkin året därpå under en kvinnokonferens under socialistinternationalen som hölls i nuvarande Ungdomshuset i Köpenhamn. Syftet med dagen är att lyfta de mänskliga rättigheterna som borde vara självklara för alla, och visa på allt vi behöver göra för att nå fram till ett jämställt samhälle.


En tillståndsgiven demonstration startar kl. Norra Latin, vid Norra Bantorget med avmarsch kl. Kommentarsfältet svämmar över av kärlek och pepp. På internationella kvinnodagen i fjol blev hennes dikt ”Mitt namn” något av en succé. Skriv en dikt om mars.


En dag som kan betyda olika mycket beroende på var du lever i världen, var i livet du befinner dig och inte minst på om du är kvinna eller man. Dagens ursprung är den tidiga arbetarrörelsen. Det visade inte det som jag trodde. Dagen är till för att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.


Kvinnodagen firas varje år den 8:e mars och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg