torsdag 18 augusti 2016

Lösningsfokuserat ledarskap

Att arbeta lösningsfokuserat innebär att konstruktivt lägga fokus och energi på lösningar och på hur vi önskar att det ska vara i stället för problem. Syfte med arbetet och frågeställningar sid. Lösningsfokuserat ledarskap - individnivå sid.


Praktiskt Ledarskap Ändå sker den typen av föränd­ringar hela tiden, inte minst i företag och organisationer. I många böcker om ledarskap erkänns inte den ”obligato­riska” roll som motståndet har, utan man förutsätter att goda idéer alltid leder framåt och att motstånd är ett illasin­nat ont som man vill slippa.

Mirakelboxen erbjuder en heldagars basutbildning i lösningsfokuserat ledarskap för dig som vill kunna arbeta med lösningsfokuserat resultatinriktat ledarskap till vardags. Coachande och lösningsfokuserat ledarskap. Ett sätt att leda genom att ställa frågor som får medarbetare att ta mer ansvar och bli mer engagerade, ta egna initiativ för att nå era gemensamma mål.


Den förklarar tydligt hur du kan tillämpa den här bedrägligt ENKLA metoden när du vill hantera speciella förändringar eller utveckla organisationer i allmänhet. Ben Furman, Helsingfors. En grundtanke i ett systemiskt sätt att se på ledarskap är att påverkan inte kan ske i termer av övertalning eller, för att använda ett populärt ledaror ”förankring” – där det senare brukar betyda att man manipulerar medarbetarna att göra som man själv vill.


Ledarskapet identifierar vad som fungerar i ett team eller en organisation och vad som behövs för att göra en förändring.

Med teoretiska och praktiska kunskaper om lösningsfokuserad verksamhetsutveckling, målformulering, planering och uppföljning kan du åstadkomma mirakel med ditt ledarskap. Vi varvar föreläsning, övning, reflektion och diskussion. Du är även välkommen att delta i vår gemensamma middag på måndagen den maj kl 19.


Innehåll: Med visioner och gemensamma mål bibehåller man verksamhetens framtidsfokus och kartlägger de bästa vägarna att nå dit. Ta del av det lösningsinriktade språket i vardagen, vid olika mötestillfällen, i elevvårdskonferenser och medarbetarsamtal. Hör Jonas berätta om hur han vill stå för ett lösningsfokuserat ledarskap som skapar tillit och engagemang och en vilja att tänka utanför boxen i en verksamhet som styrs av lagar. Ett lösningsfokus som gör att Västerås ofta lyfts som ett gott exempel inom detta område.


Styrkebaserat lösningsfokuserat ledarskap. Välkommen att ta del av lösningsfokuserade metoder för att leda organisationernas utvecklingsprocesser och att utveckla ledarskap , som stödjer initiativtagande och ansvarsfullhet hos medarbetare. Tillvägagångssättet när man arbetar lösningsfokuserat är bland annat att locka fram det som fungerar, hitta sätt att göra mer av det och på det sättet skapa en bättre framtid. Linda lärde sig metoden Skalan av (lyssna gärna på avsnitt 28). För att kunna förklara begreppet lösningsfokuserat ledarskap , beskriver Jan motsatsen som är problemfokuserat ledarskap.


Denna nya utbildning avses omfatta dagar under ca månader. För dig som arbetar som ledare, HR, konsult, nyckelperson inom din organisation eller liknande. Mer info kommer under aug-sep.


Att identifiera och sedan göra mer av det som fungerar är grunden i ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Hantera kränkningar på ett konstruktivt och lösningsfokuserat sätt. Du ska ha fått redskap som du använder på ett konstruktivt och lösningsfokuserat sätt i ditt dagliga ledarskap. Det känns trist att det är sista gången för jag är frälst! Om det inte är trasigt, laga det inte. Ta reda på vad som fungerar och gör mer av det.


Sluta med det som inte fungerar och gör någonting annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg