måndag 22 augusti 2016

Vision a kassa utträde

Trygg inkomstförsäkring för dig i kommun och landsting. Bli medlem i fackförbundet Vision. Vi ger dig en rad förmåner. Om du byter a-kassa för att du börjar arbeta i ett annat verksamhetsområde är det viktigt att du söker inträde i den nya a-kassan samtidigt som du begär utträde från oss. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.


Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet. Glöm inte söka medlemskap i a-kassan ! Arbetslöshetskassan Vision. Vi är a-kassan för dig som leder, utvecklar eller administrerar Sveriges välfärd.


Vi skickar en utträdesanmälan, eftersom utträdet ska vara skriftligt. Uppsägningstiden är tre månader och börjar räknas från den sista dagen den månad en skriftlig ansökan har kommit in till Vision. Utträde ur A-kassan Vision Om du vill lämna a-kassan , behöver du göra en separat utträdesansökan till a-kassan. Utträdesansökan skall skickas till den a-kassa du avser lämna och skall innehålla fullständiga personuppgifter, år, månad och dag då du begär utträde samt datum och underskrift. A-kassa – inte konstigare än andra försäkringar!


Vision a kassa utträde

Men det är minst lika viktigt att försäkra inkomsten. Det är självklart att försäkra hem och bil. Alla a-kassor följer samma regelverk, men vi är den a-kassa som kan din bransch bäst. Vi har också fördelen att ha ett nära samarbete med Vision.


Som medlem i a-kassan har du en ekonomisk trygghet om du skulle bli arbetslös. Vision ingår en inkomstförsäkring som kan komplettera ersättningen från a-kassan. A-kassan Vision arbetar för att du som medlem ska få bästa service när det gäller ersättning vid arbetslöshet. Avgiften till a-kassan är 1kronor per månad.


Mer information om a-kassan och kontaktuppgifter finns på akassanvision. De flesta av våra medlemmar är också medlemmar i fackförbundet Vision. Vi är en privat organisation vars verksamhet regleras i lagen.


Vi leds av en styrelse, som utses på den årliga föreningsstämman. Blanketten ska sedan skrivas på och skickas till a-kassan. Utträde kan sällan beviljas tidigare än det datum då blanketten registreras hos a-kassan. Det kan vara så att du måste skriva vilket datum du vill att utträdet ska ske, annars kommer medlemskapet att upphöra sista dagen i månaden.


Vision a kassa utträde

Detta gäller när om du vill gå ur Vision fackförbund: Du måste skriftligen säga upp ditt medlemskap. Har du endast begärt utträde ur Kommunals fackförbund kommer a-kassemedlemskapet att flyttas över till den Enskilda a-kassan så snart avgifterna är betalda och förbundsmedlemskapet har avslutats. Kan man ångra sin begäran om utträde ? Man kan ångra sig så länge medlemskapet inte är avslutat.


Utträdet beviljas normalt den siste i månaden, eftersom avgiften behöver betalas för varje påbörjad kalendermånad. Om du ska gå över till en annan a-kassa behöver du vara medlem till den siste i månaden för att få tillgodoräkna dig medlemstiden hos oss. A-kassan rekommenderar därför att du begär utträde till den siste i månaden.


Vision a kassa utträde

Hur blir man medlem i a-kassan Vision ? För att gå med i a-kassan Vision skickar du en inträdesansökan, som kan fyllas i och signeras via hemsidan med e-legitimation. Saknar du e-legitimation kan du även skicka in ansökan på papper. Om du byter från en annan a-kassa har du möjlighet att få hjälp med utträdet ur din gamla a-kassa. Vill du trots allt gå ur a-kassan begär du en utträdesblankett från din a-kassa. Du måste oftast skicka in blanketten med post eller mail eftersom att utträdet ska vara skriftligt samt undertecknat av dig.


Du kan ange vilket datum du vill utträda ur a-kassan men utträdesdatumet kan aldrig vara bakåt i tiden. Vision a-kassa finns till för dig som arbetar eller senast arbetade inom kommun eller landsting. Eller inom en privatägd verksamhet med koppling till skola, vård och omsorg.


Svenska kyrkan är välkomna att gå med i Visions a-kassa. Vision utträde : Skriftlig ansökan om utträde krävs. Vårdförbundet utträde : Skriftlig ansökan om utträde krävs.


Använd Mina sidor för att det är enklare, snabbare och säkrare. Du får full koll på dina ärenden och kommer i kontakt med din handläggare på ett enkelt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg