måndag 22 augusti 2016

Någon att prata med dygnet runt

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris livsmedel. Boka Hotel Antiche Terme och spara upp till med Agoda! Ibland är det viktigt att få prata med någon som lyssnar.


Det kan ge nya perspektiv som gör att du kommer vidare, eller hjälpa dig att sätta ord på det som är svårt.

Att få vara anonym kan kännas bra, och göra det lättare att ta kontakt. Som närstående kan det kännas mycket värdefullt att prata med andra med liknande erfarenheter. Vår stödtelefon är öppen dygnet runt för dig som vill prata med någon. Du har alltid rätt att vara anonym och du kan ringa oavsett var du bor i Sverige. En svår livssituation kan kännas svår att hantera på egen hand.


Det kan vara en situation som du själv befinner dig i eller indirekt påverkas av. Oavsett hur situationen ser ut är det viktigt att prata med någon och att få stöd. Därför finns det olika organisationer som du, anonymt, kan kontakta och få hjälp.

Samtalsstödet är kostnadsfritt och ingår i ditt medlemskap i Ledarna. Vad samtalet ska handla om bestämmer du och oavsett om du vill prata om privata eller arbetsrelaterade bekymmer får du professionell hjälp med att sortera dina tankar och känslor. Du kan ringa dygnet runt och vara anonym. Ibland behöver man någon att prata med och då finns jag här för dig. När du behöver någon att prata med svarar jag, dygnet runt.


Det finns många som du kan vända dig till för att få stö hjälp och rådgivning om du själv eller någon anhörig befinner sig i kris, behöver någon att prata med eller information och råd i någon fråga. Många av jourerna som du kan kontakta är bemannade dygnet runt , hela året och du som ringer får vara anonym. Vissa av ställena jobbar med särskilda frågor, andra kan du prata med om vad som helst.


Flera av dem kan du också kontakta om du oroar dig för någon du känner. Några hjälper även till med stödpersoner, gruppträffar och annat stöd. Hos vissa är det experter som svarar, hos andra är det personer med egen erfarenhet. Men jag behöver prata med någon på övriga tider eftersom jag är så jäkla ledsen så ofta. Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad.


Behöver du någon att prata med ? Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. I juli slutade han också att samarbeta med polisen – och nu har de beslutat att skicka Lindén med tvång till Trondheim. Där kommer han att observeras dygnet runt i fyra till sex veckor, för att experter ska kunna avgöra om han är frisk nog att dömas till fängelse eller inte.


Här kan du se vart du ska vända dig med akuta psykiska problem.

Du hittar även kontaktuppgifter till olika stödlinjer, om du behöver någon att prata med. Det finns hjälp att få dygnet runt. Du som behöver snabb psykiatrisk hjälp kan kontakta en psykiatrisk mottagning.


Barn- och ungdomspsykiatrin i Eslö Dygnet runt alla dagar. Kyrkans jourtjänst vill finnas till för den som behöver någon att dela det svåra med. Det som är viktigt för oss är det som den som ringer har behov av att prata om, inte vad vi själva tycker och tänker. Uppgiften är att lyssna på den som ringer, att ge stöd och tröst men inte att ge råd eller komma med lösningar. Placering på dygnet runt gäller vid obekväm arbetsti vilket innebär att ditt barn kan ha placering på annan förskola eller fritidshem dagtid.


Det är inget krav för kommuner att erbjuda natt- och helgverksamhet. Där hittar du kontaktuppgifter till vården, faktatexter om sjukdomar och behandlingar, personliga berättelser och mycket annat. Alla texter skrivs och faktagranskas i flera led av vårdpersonal. Gratis samtal dygnet runt. Om man fallit ”offer” så behöver man någon att prata med och helst någon som har blivit utsatt på samma sätt eftersom andra, hur väl de än menar, har mycket svårt att verkligen förstå den känslomässiga förödelse som dessa våldsverkare orsakar.


Om du vill prata med en präst eller diakon, kan du vända dig till din församling. Du behöver inte ödsla tid på att ta dig iväg till en mottagning för att prata med din psykolog utan kan stanna i din trygga hemmiljö och göra det bekvämt för dig. Du måste inte möta någon ansikte mot ansikte utan kan om du vill välja telefonterapi eller chatt-terapi.


Det viktiga är att det känns bra för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg