onsdag 10 augusti 2016

Bygga gabioner själv

Brett sortiment av gabioner och stödmurar. Det finns många olika storlekar på gabioner , det är lätt att hitta en som passar. Du behöver inte bygga ihop dem på platsen där de ska stå, eftersom de är ganska lätta att flytta.


Trädgårdsanläggaren börjar med att sätta ihop ena sidan med bottnen. Kan man bygga en gabionmur själv ?

Att bygga gabioner själv till en trädgård är inte särskilt svårt, och det kan göras av en privatperson eller entreprenör utan specialverktyg. Om det däremot ska vara en större stödmur rekommenderar vi att det görs av en entreprenör. Var och en av oss kunde bygga gabioner oss själva! Eftersom hela processen inte är så svår!


Vill du bygga gabioner själv ? Vi kommer att bygga en del murar och kommit fram till att gabioner kommer att bli fint. Frågor till forumets samlade vishet och erfarenheter: Var har, ni som byggt med gabioner , köpt era (vill få fram en prisbild) Har ni byggt med mellanvägg ?

Var köpte ni de finare stenarna ? Kan behövas beroende på vilken stödmur du bygger. Hur du bygger stödmur stabilt och snyggt i sju steg. När du ska bygga en stödmur är det första steget att gräva ut för muren. Hur mycket du ska gräva ut beror på vilken höjd din stödmur ska ha. En riktlinje är att gräva ut lika mycket bakom muren som den ska bli hög.


Gör det själv med närmare 3renoveringsprojekt. Om du funderar på en ny grillplats kan du också lita på de stenfyllda korgarna. När man vill ha en mer regelbunden form av natursten använder man kalksten, skiffer eller granitblock.


Huggna, sågade, kluvna stenblock är också lättare att bygga med än fältsten och sprängsten. Staplade murar måste ändå ofta bearbetas på plats för bra passform. De är ett utmärkt alternativ när du vill bygga stödmur, fristående mur eller till använda din husgrund. Hos oss på Stenbolaget hittar du gabioner som både runda och raka.


Gabioner till murar hos Stenbolaget. Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla. Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.

Och ja, jag skall bygga själv , kommer väl ta halva. Tänkte att detta med gabioner skulle vara lagom mycket fusk och ändå bli ganska snyggt. Murarna byggs av stålburar, så kallade gabioner , som sedan fylls med valfritt material. Systemet är självdränerande och ger mur med lång livslängd.


Om man väljer att använda gabioner som stödmur kan man välja mellan två olika alternativ. Det första alternativet är att konstruera den som en självbärande mur. Detta innebär att man i bottenskitet bygger upp den med djupare korgar och ju längre upp i konstruktionen man kommer desto smalare blir den.


Bygg en mur – eller flera. Om du har en nivåskillnad som kräver att muren är en meter eller mer bör du inte bygga den själv utan överlämna jobbet åt en fackman. Risken att muren börjar glida ökar med höjden och det kan vara svårt för en lekman att bedöma vad som behöver göras för att förhindra detta. Har en bullervall mot intilliggande väg på tomten och funderar på att istället för slänten försöka bygga en stödmur med så kallade gabioner. Ståltrådsburar) Jag tror att det skulle kunna bli väldigt snyggt och det skulle dessutom ge en klart avgränsad gräsmatta.


Ingen konstig slänt som inte går att klippa med vanlig klippare. Våra gabioner används som mur- och bullerskydd , vid väg- och järnvägsbyggen samt som erosionsskydd vid älvar, sjöar och kajer. Vi har fasta och mobila produktsanläggningar som kan placeras runt hela Skandinavien. Våra maskinpackade gabioner flyttas med vår självbärande lösning som vi har ensamrätt på.


Här kan du läsa och titta på inspirerande instruktioner till olika bygg - och hemmafixarprojekt. Filmklippen, bilderna och instruktionerna är pedagogiska och visar steg för steg hur du går tillväga. Oavsett om du undrar hur man lägger golv, sätter panel eller byter fönster hittar du svaren här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg