fredag 24 juni 2016

Bota flygrädsla själv

Köp Här Med 1 Nöjdhetsgaranti! Du kanske aldrg lyckas bli av med din flygrädsla helt och hållet, men du kan lära dig att hantera den och sluta vara lika flygrädd. För att göra det enklare har jag samlat mina bästa tips för att bota flygrädsla. Detta är metoder som jag använder själv när jag känner panikångesten krypa fram inombords. Om du lider av riktigt svår flygrädsla bör du uppsöka en professionell terapeut som kan hjälpa dig att reda ut varför du är rädd och får ångest.


Precis så tyckte också författaren Werner Silfverskiöld som skrivit boken ”Hur du kan bota dig själv på nolltid”. Det låter kanske för bra. Här berättar han hur han blev av med sin ångest för vrålande jetmotorer och vådliga luftgropar – utan att bedöva sig med sprit eller piller.


Jag vet själv att om jag gör något som jag tycker är läskigt, så blir det mindre och mindre läskigt ju mer jag utsätter mig för det. Bota flygrädslan – steg för steg. Så för att bli av med din flygrädsla så måste du visa dig själv att flygning inte är ett hot. Och även få hjälp med att hantera dina rädslor. Detta kan du göra med hjälp av kognitiv beteendeterapi.


Michael Salem, 4 undvek att flyga i tio år på grund av sin rädsla – nu hjälper han andra att bli kvitt skräcken. När det gäller flygskräck försvinner all logik och sunt förnuft ut ur huvudet, säger han till news. Personalen kan även hjälpa dig lindra oron genom att svara på frågor som kan vara lugnande, till exempel vad turbulens egentligen beror på. KBT är en metod som Statens Beredning för Medicinsk Utvärdering (SBU) rekommenderar vid rädslor, ångest och fobier (källa: SBU). Flygrädsla är en specifik fobi.


När vi ska bota flygrädsla med KBT börjar vi att tillsammans analysera din rädsla i detalj. Forskning har visat att ungefär var femte svensk är rädd för att flyga – bara att veta att man inte är ensam kan hjälpa. Tänk på att kabinpersonalen är där för att i första hand hjälpa passagerare med vad dom skulle kunna behöva.


Bota flygrädsla själv

De är väl medvetna om att flygrädsla är vanligt, och vet vad dom kan göra för att hjälpa till. För din egen skull är det skönt att bli av med din flygrädsla , för att inte gå miste om fantastiska upplevelser som väntar på dig runt om i världen. Jag har gjort en hel del research när det gäller flygrädsla och upptäckt att det finns två olika läger när det gäller hur man kan bli av med den. Här ger vi dig några tips för hur du kan bota flygrädsla ! Låt dig inte skrämmas av turbulens.


När det kommer till turbulens har vi bade bra och dåliga nyheter. Psykologen Erik Matton hjälpte folk med flygrädsla , samtidigt som han själv lev av en grym ångest varje gång han skulle flyga. Nu har han botat sig själv , och fortsätter hjälpa andra. Flygkatastrofer, som till exempel när Germanwings-planet störtade i sydfranska alperna, ökar folks flygrädsla.


Bota flygrädsla själv

Möjligheten finns för alla att övervinna flygrädsla med hypnos. Börja med att informera dig, inte bara om flygrädsla utan också om hur flygplan fungerar och hur det går till att flyga ett plan. Hur går jag själv tillväga för att bota flygrädslan.


För att bli av med din flyg­rädsla måste du visa dig själv att flyg­ning inte är ett hot! Kog­ni­tiv Bete­en­de­te­rapi, KBT. Hypnos botade rädslan.


Samtidigt som hon berättade om resan förklarade hon att hon skulle gå och få hjälp för sin flygrädsla. Maria hade från flera håll hört talas om att hypnos skulle vara verkningsfullt och bra. Erik Matton, KBT-psykolog och själv expert på fobier led av flygrädsla tills han bestämde sig för att bota sig själv. Hon var redan resvan och sugen på att fortsätta upptäcka världen. Ett tips är att kontakta din närmaste flygplats om de har någon kurs på gång.


Om ni vill läsa om hur det gick till när jag blev av med min flygrädsla så får ni min berättelse här: När jag var ung var jag inte flygrädd. Helt plötsligt vill man leva vidare för någon annan och en fasansfull flygkrasch in i ett bergsmassiv står i vägen för det. Metoderna som funkar för att bota flygrädsla.


Bota flygrädsla själv

Dels kan man ju förstås gå i behandling, t. KBT hos psykolog för att få hjälp med sin flygrädsla. Men om man vill prova att jobba med sin rädsla själv , så verkar enligt experterna, de bästa metoderna vara: Läs på så mycket du kan om flyg och flygresor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg