måndag 20 juni 2016

Psykologen svarar

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut?


Psykologen svarar

De frågor hon väljer att besvara publiceras på svd. Självklart får du vara anonym. Martin Forster, Karolinska institutet, legitimerad psykolog och forskare, svarar på frågor om barn och familjerelationer. Madeleine svarar : “Kära du!


Har vi det ofta och på ett sådant vis att det hindrar oss i vardagen med våra sysslor och våra relationer blir det betydligt mer komplicerat. Att vara egen företagare innebär att man behöver tro på sin kapacitet och förmåga. Mobbningen på jobbet har satt djupa spår och tilliten till andra är skadad. Hur kommer man vidare?


Psykolog Anna Bennich svarar på en läsarfråga. Nyheterpratade med psykologen Anna Bennich Karlstedt för att reda ut vad härskarteknik är och varför det används. Anna börjar med att förklara att en härskarteknik är en metod för att skaffa sig makt i en relation. Ställ dina frågor om relationer, psykisk hälsa och själsliga ting till vår psykolog Anna Bennich Karlstedt.


Han vill ha andra – ska jag stanna? Här kan du läsa hennes senaste svar. Ibland kan frågeställningen kräva en dialog för att den ska gå att svara på. I vissa fall kan inte psykologen svara för att frågan innehåller för lite information.


En del frågor kan handla om problem som är så komplicerade att de inte går att besvara skriftligt. Läsaren Carro har lagt märke till att hennes mamma slänger ur sig allt fler elaka kommentarer. Att ha självtvivel är något som vi alla drabbas av emellanåt. Undrar du över din tonårings spelvanor? Läsarens sambo har en annan kvinna vid sidan av – och det känns inte helt bra för läsaren, trots att hon sagt ja till det tidigare.


Fler frågor och svar fylls på allt eftersom. MåBra:s psykolog Anna Bennich Karlstedt svarar på den svåra frågan om hur man kan hjälpa en vän som blir fysiskt och mentalt misshandlad av sin partner. Vi kan bli bättre på att undvika explosioner i familjen om vi blir bättre på att förstå och läsa av varandra.


Psykologen svarar

Enligt neuropsykolog Petra Boman måste vi bli bättre på att sätta ord på känslorna och analysera utbrotten för att kunna undvika dem. Hon har träffat sitt livs kärlek. Men trots att de älskar varandra kan relationen av olika anledningar inte fortsätta.


Men det finns idag metoder som kan hjälpa dig med detta. Jag ska ge dig en förklaring till vad jag tänker det är som håller dig fast i dessa känslor och vad som kan hjälpa dig. När man är barn är inte hjärnan fullt utvecklad än.


Psykologen svarar

En förälder till tvillingpojkar på år som ska börja i förskoleklass undrar om de ska gå i olika eller samma klass? De har gått på dagis i samma barngrupp. Föräldrarna har velat delat på dem men faktorer som endast en avdelning, skilsmässa, flyttar, dagisbyten osv har gjort att det fungerat med dom på samma. Att må dåligt - psykologen och kuratorn svarar Det finns hjälp för dig som är ung och mår dåligt.


Här svarar Järfällas elevhälsa och ungdoms­mottagning på vanliga frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg