onsdag 8 juni 2016

Lösningsfokuserat förhållningssätt utbildning

Arbetsformerna är konkreta, praktiska övningar för att träna användning av ett lösningsfokuserat förhållnings- och arbetssätt varvat med korta teoripass. Utbildningen omfattar två dagar men ka skräddarsys efter behov. Empowercenter erbjuder en fyra dagar grundutbildning i lösningsfokuserad samtalsteknik och förhållningssätt.


Ny utbildningsdag finns den september. Mål: Under den här dagen får du lära dig hur man kan använda det lösningsfokuserade förhållningssättet i arbetet med ungdomar och vuxna med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar).

Syftet är också utveckling av det lösningsfokuserade förhållningssättet och tillgång till fler konkreta verktyg direkt användbara i ledarskapet. Vem kan delta i utbildningen ? Vi vill erbjuda Dig en möjlighet att delta i en vidareutbildning kring att använda lösningsfokuserad metod i gruppsammanhang. För att delta i denna utbildning behöver Du tidigare ha deltagit i grundutbildning i lösningsfokuserat arbetssätt och känna att Du behärskar grunderna.


Fokus ligger på framtiden istället för på dåtiden. Kursen skall ge god kännedom och känsla för vad som är speciellt med lösningsfokuserat arbete och förhållningssätt. Kursdeltagare skall efter kursen ha idéer om hur arbetssättet kan anpassas till deras eget specifika arbetssammanhang.

De lösningsfokuserade verktygen förstärker hantverket i goda, utvecklande samtal. Bekräftelse på utbildningsplats skickas ut senast den mars. Grundutbildning lösningsfokuserat arbetssätt. Att ge och ta uppdrag.


Arbetsgruppen får även möjlighet att praktiskt pröva nya arbets- och förhållningssätt. Personal inom socialpsykiatri. Det hjälpande språket. Under utbildningen får Du kursmaterial i form av en grundbok i lösningsfokus, utbildningsblad i förhållningssätt och tekniker samt frågekort som stöd i de coachande samtalen. Under den här dagen får du lära dig hur man kan använda det lösningsfokuserade förhållningssättet i arbetet med ungdomar och vuxna med NPF.


Efter genomförd utbildning erhåller du kursintyg. Du får en grund i de diagno. Hon har tillsammans med Kerstin Måhlberg. Lösningsinriktad pedagogik SFE AB.


Samarbete för Trygghet är resultatet av drygt år s arbete inom utbildning och handledning i ett lösningsfokuserat och systemiskt barnskyddsarbete, Signs-of-Safety. Vi anser oss under dessa år ha skapat en svensk version av Signs-of-Safety.

En utbildning i lösningsfokus för ärendehandledare. CLUES i samarbete med HILIT. Ges endast som uppdragsutbildning! Diplomutbildning i lösningsfokuserad samtalsmetodik. Nästa startar när vi har tillräckligt många anmälda (minst 6) Vår målsättning är att du efter genomgången utbildning ska kunna klara de internationella certiferingskraven som satts av SFLK och UKASFP.


Anmäl intresse på formuläret längst ner på den här sidan. Du ska kunna kommunicera resultat på ett informativt och lättillgängligt sätt för beslutsfattare, vara analytisk och ständigt tänka proaktivt och lösningsfokuserat. Högre ekonomisk utbildning , helst i kombination med samhällsvetenskaplig utbildning krävs för att kunna jobba som marknadsanalytiker.


KBT står för Kognitiv Beteendeterapi och handlar om att få patienten att må bättre genom att ändra patientens vanor, tankar och beteenden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg