onsdag 29 juni 2016

Vad betyder forskare

Att de har samband med åska är de flesta forskare överens om men frågan om hur de över huvud taget kan existera är ännu inte löst. Nu hoppas forskare att kniven ska minska återbesöken för många patienter som har opererats. Nu visar brittiska forskare att skiftarbete också kan påverka kvinnors förmåga att få barn. Forskning är en aktiv, planmässig och metodisk undersökning (studier) som bedrivs av forskare för att få nya kunskaper och öka vetandet.


Vetenskap är sådan forskning (akademisk forskning, industriell forskning, viss privatforskning, med mera) som har resulterat i vetenskaplig eller akademisk publicering.

Böjningar på forskare : forskare , by. Nu vet du vad forskare betyder och innebär! Vad betyder forskare ? Betydelsen av forskare dess innebörd kan variera!


Tillitsreformen är ganska vag, ingen vet riktigt vad den betyder , säger Göran Sundström. Jag tror inte det kommer hända något väsentligt och det beror mycket på att tillitsdelegationen inriktat sig på kultur och ledarskap. De pratar i termer av att det främst handlar om att förändra chefskap och få cheferna att agera.


När amerikanska filmmakare vill ta in nordiska element i filmen, vad är det då som skildras?

Det finns en region som heter Norden som Finland är en del av. Men vi forskare funderar på vad som är bilden av Norden och vad som är verklighet, säger Stadius. Forskare - vad håller de på med egentligen?


Vi har frågat några av våra forskare vid institutionen om vilka arbetsuppgifter de har, vad deras forskning handlar om, vilka frågor de söker svar på och vilken praktisk nytta man kan ha av detta. En forskare söker efter nya kunskaper. Han eller hon kan också använda kunskap som redan finns men på nya sätt. Många forskare vill hitta lösningar på problem.


Andra forskare ska kunna läsa planen för att kunna kontrollera forskarens arbete men också lära sig mer av den. Resultatet leder vanligen till vetenskaplig publicering. Uttrycket är som sådant en bred och generisk beteckning på en mängd former av vetenskapliga anställningar.


Ordet kommer från latinets doctor, som betyder lärare (av verbet docere, att lära). Att doktorera innebär att bedriva studier och forskning som är avsedda att leda till en doktorsexamen. Under tiden är man doktorand.


Vetenskap är generellt ett mansdominerat fält, och en relativt liten andel forskare i världen är kvinnor. Den exakta andelen växlar enormt mellan olika länder och världsdelar, från Asien där i genomsnitt av alla forskare är kvinnor, till Sydamerika där andelen kvinnor uppnår. Har du ett favoritträd eller några starka.

Man har funnit så pass många likheter i personernas livssituation då de drömt en specifik dröm att man kunnat fastställa på ett ungefär vad dessa drömmar kan betyda. Om en upprepning av observationen inte ger samma resultat som originalrapporten kan det nya resultatet publiceras. Vid en undersökning för att ta reda på om du har järnbrist eller blodbrist får du lämna ett blodprov. Tvärtemot vad många tror så är det inte tillräckligt att formatera hårddisken och installera om operativsystemet. Att formatera en hårddisk är som att ta bort indexsidorna ur boken.


Farmaceutiska företag anlitar speciella spökskrivare och konsulter som hjälper till att formatera och putsa artiklar som sedan föreläggs akademiska forskare för underskrift som författare. Till vardags kan vi använda det när vi funderar: ”Jag har en teori”. Här betyder ordet ungefär ”antagande”: jag tror att det är på ett visst sätt, och denna tro är min teori.


För att bevara dess biodiversitet för framtiden behöver öns ostördhet upprätthållas och de olika miljöerna vårdas varsamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg