tisdag 14 juni 2016

Sorgbearbetning kurs stockholm

Du får hjälp med ditt sorgearbete med hjälp av en beprövad metod för sorgbearbetning. Om du i ditt arbete möter sörjande erbjuder vi även handledarutbildning i sorgbearbetning. Vare sig du jobbar med det eller är i behov av stöd så finns det möjligheter för dig att hitta det som hjälper dig genom din vardag. Sorgbearbetning innebär att finna en ny mening att leva, utan att vara rädd för att bli sårad igen.


Kursen är inte terapi, utan ett sätt att förmedla kunskap och erbjuda stöd så att du kan genomföra din egna bearbetning.

Vi varvar föreläsning med diskussioner i den större gruppen och eget arbete enskilt och i mindre grupper. Många av oss behöver stöd genom sorgen för att åter kunna delta helt och fullt i livet igen. För att möta dig som upplever sorg erbjuder jag sorgbearbetning dels genom stödjande samtal eller utformat som kurs , individuellt och i grupp. Kurser i sorgbearbetning går i många fall ut på att just fullborda samtalet.


Men hur går det till när motparten inte längre finns i livet och kan delta i kommunikationen? Ett sätt att göra det är vad som brukar kallas stolsövning. Den sörjande samtalar då med en tom stol, som får representera den avlidne.

Vi erbjuder kurs i sorgbearbetning i Stockholm. Kursen riktar sig till dig som vill få verktyg att bearbeta egna upplevelser av sorg, kris och förändring. Läs mer om vårt julerbjudande under evenemang. Kursen avser en grupp som träffas gånger (en gång per vecka), timmar per gång. Kursen leds av Jan-Ola Hallberg, certifierad handledare i sorgbearbetning.


Kurs i sorgbearbetning - Hur länge skulle du vänta med att sätta plåster på ett blödande sår? Kursen är individuell och hålls på Luntmakargatan i Stockholm eller Fasanvägen i Nykvarn. Du kan också gå kursen på distans. Välkommen med på kurs i sorgbearbetning ! Programmet för sorgbearbetning är väl beprövat för att bearbeta den smärta som olika förluster har orsakat. Min förhoppning är att du därmed försonas med det förflutna och får känna frid.


Erfarenhet visar även att du får en öppnare relation till dig själv och andra, samt att du känner dig mer levande och vital. För att uppnå vårt mål sprider vi kunskap om sorgbearbetning inte bara genom olika kurser och utbildningar för sörjande och fackmän, utan även genom bokutgivning och föredrag. AB Genuin i Göteborg håller sorgbearbetningskurser i grupp.


Här hittar du startdatum och annan praktisk information om kommande kurser i sorgbearbetning. Workshops och kurser om sorgbearbetning.

Det är inte bara legitimerade psykoterapeuter som erbjuder hjälp för sörjande personer. Vissa privata institut och företag har specialiserat sig i den här nischen, t. Svenska institutet för sorgbearbetning. De arrangerar workshops och kurser i ämnet. Visar 1-av träffar.


Kursen är utformad för att ge dig kunskap om hur du kan förlösa din sorg så att du åter kan delta helt och fullt i livet. Under kursen genomför du ditt eget sorgearbete. Det går bra att få en vägledning via telefonsamtal eller minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg