fredag 10 juni 2016

Hur långt efter ägglossning fäster ägget

Alltid Diskret Fri Frakt, Köp nu! Tester avsedda för hemmabruk. Enkelt, Tryggt och Diskret. Sex dagar efter befruktning.


En del kan uppleva en liten blödning, såkallad ”fästblödning” en vecka efter befruktning. De flesta kommer inte uppleva det. När det befruktade ägget har fästs kallas det för embryo och det händer en rad viktiga saker som gör att din kropp börjar utveckla graviditetssymptom. Vet att jag sett det någonstanns tidigare men minns inte alls hur lång tid efter.


Sen har jag även för mig att man kan få en liten rosaaktig flytning i sambarn med att ägget fäster. Hur långt efter ägglossning kan man göra ett. Hur många dagar efter att ägget fäst kan man.


Hur långt efter ägglossning fäster ägget

Vi vet inte hur det befruktade ägget fäster vid livmoderslemhinnan, men det verkar vara en hel serie steg som måste tas. Först måste det befruktade ägget ta sig igenom ett skyddande hölje av så kallade glykoproteiner. Först ligger kärnorna långt ifrån varandra för att sedan långsamt närma sig varandra – och smälta samman. Några timmar efter att kärnorna smält samman delar sig ägget för första gången.


Precis efter ägglossning börjar den kollapsade follikeln producera ett annat hormon som kallas progesteron. LH-ökningen, vilket är anledningen till att LH-ökningen är en god indikation på maximal fertilitet. För att lyckas att bli gravid är det som störst chans om du har sex tre dagar innan ägglossningen , själva ägglossningsdagen och timmar efter ägglossningen. Fästblödning kan vara ett av de första symptomen på graviditeten, ungefär sex dagar efter ägglossning , men man kan inte enas om hur mycket man kan lita på ett sådant symptom och därför räknas det som ett osäkert symptom. Hur snabbt kan en graviditetstest visa positivt efter ägglossning ? Om det befruktade ägget snabbt tar sig genom äggledaren och fäster sig i livmodern, så kommer du också att snabbt börja producera hCG i en sådan mängd att det kan mätas.


Därför kan du börja testa med en mycket känslig test redan dagar efter ägglossning. Du är som mest fertil runt ägglossningen. Det är bevisat att levande sädesceller lever upp till timmar efter samlaget. Chanserna till att bli gravid är därför störst ett par dagar före ägglossningen till en dag efter. En Nidblödning kommer när ägget fäster i livmodern vilket brukar inträffa ungefär 7-dagar efter ägglossningen.


Detta motsvarar graviditetsvecka två eller tre. Detta är nära i tiden för när man skulle haft sin mens, vilket gör att många blir förvirrade över hur denna tidiga blödning ska tolkas. Det spelar faktiskt ingen större roll! Eftersom både spermierna och äggen kan leva kvar i något dygn, kan du bli gravid även om ni inte har samlag exakt på den dagen ägglossningen sker.


Hur långt efter ägglossning fäster ägget

Ha hellre samlag flera gånger samma vecka som ägglossningen sker, både före och efter , istället för att försöka pricka in exakt rätt dag. Jag började med p-piller för år sedan just för att jag hade sån kraftig mensvärk och det var det enda som hjälpte. Minns därför inte hur lång cykel jag hade, men vet att den var regelbunden och att jag fick den varje månad. Den molande värk jag kännt i helgen samt igår är inte alls lik den smärta jag minns att jag hade vid mens. Exkt när befruktas ägget ? Finns det någon bra sida man kan läsa sånt på?


Jag undrar vad som händer dag för dag typ. Kan ägget ha fäst dgr efter äl? Jag och sambon prickade till all förmodan in rätt dag ( märkte det i efterhand) men till frågan.


Hur långt efter ägglossning fäster ägget

Tänkte bara tala om (om du inte visste det) att det är ett hormon som utsöndras av moderkaksanlaget som man testar för, så man kan alltså ha ett befruktat ägg i sig, men moderkaksanlaget har inte bildats än så därför får man inget utslag. Moderkaksanlaget räknar man med bildas under vefter befruktningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg