måndag 20 juni 2016

Orsaker till mäns otrohet

Och även om det inte är okej att vara otrogen så finns det ofta en förklaring bakom sveket. Otrohet är förknippat med skuld och skam. Här listar vi fem av de vanligaste orsakerna. Men det är just här som paradoxen kommer in, när många upptäcker att de egentligen vill någonting helt annat. Trots att man har lyckats få det man ville uppnå är man inte nöjd utan söker spänning och kärlek utanför relationen.


När känslorna och smärtan börja vilja komma upp till ytan vill man bort från den.

Då kan otrohet vara ett sätt att fly, menar Laila Dahl. Andra sätt att fly kan vara genom att ta till alkohol, överdriven shopping eller överdriven träning. Kvinnors och mäns ahr olika anledningar till att vara otrogna men kvinnors anledningar till varför dom är otrogna kommer vi skriva om i framtiden.


Vi har beslutat oss för att ta upp några av de vanligaste anledningarna till varför män är otrogna. Komihåg att dessa anledningar är inga ursäkter till varför män är otrogna. Man behöver också vara medveten om att valet att vända sig utifrån relationen ligger hos den som är otrogen men att det kan finnas orsaker som lett till orsaken till otroheten som tillsammans kan vara viktigt att titta på och samtala om.


Kan man förebygga otrohet ? Nej, men det hjälper om båda parterna från början har realistiska förväntningar på förhållandet.

Utgår man ifrån att det vore en omöjlighet, är man i ett sämre läge. Emotionell otrohet är i många fall ett steg mot fysisk otrohet. Detta eftersom det skapar ett stadigt förhållande mellan de intresserade parterna. Dessa förhållanden kan leda till fysisk intimitet. I vissa fall avslutar den otrogna partnern förhållandet eftersom känslorna är starkare för den nya personen.


Man kan börja känna sig missnöjd med det man har, och börja tänka mycket på det man tycker att man saknar. Möjliga orsaker till otrohet. Det är inte ovanligt att kärlekens glöd falnar med tiden, även om man fortfarande bryr sig mycket om personen.


Det kan leda till att du letar efter någon annan medan du fortfarande är kvar hos din partner, även om du då har brutit ditt löfte. En man anser visserligen att trohet är viktigt, men säger att otrohet är mer fel om man blir upptäckt. I Japan tycker gifta män att om de köper sex är det inte otrohet , man ser det som en lek snarare än sex. I Ryssland tycker en del män att semesterflirtar inte räknas så länge de börjar och slutar på semesterorten. Rent teoretiskt kan en man göra ett barn, ta en tupplur och sedan göra ett till.


En kvinna, däremot, måste också bära på det i nio månader, föda det och, åtminstone till nyligen, amma det. Det manliga rekordet för att ha avlat flest barn ligger följdaktligen på 8stycken ungar, medan för kvinnan är det ynka 69. Men alla tycker inte lika om vad otrohet är.


Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU, berättar om vad som kan vara orsakerna och hur man kan komma vidare i sin relation efter en otrohet. Efter att ha läst ett stort antal inlägg här på forumet så har jag dragit slutsatsen att anledningen till otrohet oftast är att kvinnan inte längre finner sin partner sexuellt attraktiv längre.

När en man är otrogen är han det för att han inte får sex hemma längre i samma utsträckning som tidigare. Det visar sig att anledningen är att en tydlig majoritet, hellre har en affär än skiljer sig för att de älskar sin partner. Hälften av männen uppger också att de stannar för barnens skull medan endast var tionde kvinna anger barnen som orsak till varför skilsmässa är ett sämre alternativ än att ha en affär vid sidan av.


KBT Vanliga orsaker till otrohet. Det finns många olika skäl till att någon är otrogen. Det nuvarnade förhållandet har kanske blivit slentrianmässigt och därför söker personen sig någon annanstans för att.


Många vill har bekräftelse. Var gränsen går för otrohet är olika för oss alla – vissa tycker det räcker med en kyss och andra tycker det ska krävas en hel relation för att det ska klassas som just otrohet. Men, just nu finns det ett annat begrepp som folk snackar om, och det är micro cheating, skriver Elle. Berättelserna ger visserligen bara den enas syn på relationen, men helheten ger ändå en mångsidig bild av de problem man kan ha.


Flera berättelser är väldigt dramatiska. För dig just nu så innebär det mer positivt än negativt och då kör du på det. Det viktiga är att du är medveten om det valet.


När man övergår till att fundera mer över mannens otrohet , och hans äktenskap eller tvärtom som man fundera över den kvinna som bedrar sin man , då ägnas tankeverksamheten åt fel saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg