fredag 17 juni 2016

Sockerberoende test

Bota ditt sockerberoende på min. Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. Då bör du söka professionell hjälp för att reda ut saken. Bitten Jonsson har forskat mycket om socker och sockerberoende.


Här kan du besöka hennes hemsida!

Baserat på Norman G Hoffmanns självdiagnostest Uncope. Läs mer: MåBra:s viktcoach Marie Tegnér om hur du kan ta dig ur ditt sockerberoende. För vissa människor är socker mycket farligt och för andra inte fullt så farligt. Stora mängder är inte nyttigt för någon, men många kan nyttja sötsaker måttligt utan negativa konsekvenser.


Detta är viktigt att inse. Ett UNCOPE test ger endast en indikation om hur det kan vara. Det diagnostiska instrumentet SUGAR kan kartlägga om du har ett patologiskt (sjukligt) bruk eller ett skadligt bruk.

Vill du veta mer om sockerberoende kan du lyssna gratis på något utav våra gratis webinar. Testa dig själv: Hur sockerberoende är du? Styr sockret ditt liv lite för mycket? Frossar ibland i för mycket godis eller kolhydrater. När spelmissbruk blev en del av beroendefamiljen fanns farhågor om att det skulle öppna för andra ”s”, närmare bestämt sockerberoende och shoppingberoende.


Men sockerberoende har, trots en flitig användning av begreppet, aldrig godkänts som diagnos. Att ge ett barn som är sockerberoende lite mindre fika eller godis kan öka risken för återfall eftersom kroppen suktar efter mer. Man kan också gå i KBT eller gå en kurs för att minska sockerberoendet. Om du vill bli av med ditt sockerberoende är det viktigt att du får i dig tillräckligt med bra mat.


Undvik stärkelserik mat. Stärkelserik mat kan öka suget efter socker. Allt beroende börjar i hjärnan, oavsett drog. Det kan vara ett tecken på ett sockerberoende.


Kurera tog sig en pratstund med Fredrik Paulún, som är en av Sveriges mest kända näringsfysiologer. Här berättar han om hur du vet att du är sockerberoende , om avgiftningssymtom och ger tips på nyttigare söta alternativ.

Här hittar du de bästa svenska quizen – och framförallt kan du göra dina egna quiz! Dela dina quiz, tävla med dina vänner – och. Det blir helt enkelt inte bra.


Och därför, och för att jag inte gillar att känna mig beroende av någonting (oavsett vad), så försöker jag undvika att hamna i. Sockerberoendet har hon ersatt med kärlek, både till sig själv och till andra. Madeleine utvecklar och lär känna nya sidor hos sig själv idag när hon inte behöver gömma sig för att få frossa ifred. Jag älskar våra två katter och har lärt mig att kommunicera med djur och annan medial träning, reiki, hypnos och astrologi. Jag har jobbat med detta i år och lärt mig att de som tror att jorden är platt, (dvs inte tror att sockerberoende existerar) de går inte att förändra, förklarar Bitten.


Hon är också certifierad att utföra ett test med kartläggning av sockerberoendet på sina patienter, där de får svara på frågor. Så blir du av med ditt sockerberoende. Uteslut allt som innehåller socker, även sötningsmedel. Dra ner på stärkelserik mat som pasta, brö potatis och ris, eftersom det triggar i gång ditt begär efter mer.


Drick kaffe eller te utan socker och helst utan mjölk. Jag gjorde ett test om sötsugsberoende och fick veta att jag är beroende av socker. Svar: Du säger att du har ett stort sockerbehov. Narkomaner kan inte ta lördagsknark och alkoholister kan inte dricka lördagsgrogg för då trillar de dit igen. Fenomenet är dock kontroversiellt och har inte officiell status som sjukdom.


Ett så kallat sockerberoende bör inte jämställas med andra typer av klassiska beroenden så som alkohol, tobak eller narkotika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg